Johnny Cash Tribute Show toimub 26. veebruaril Rock Cafe's

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Cash
Johnny Cash Foto: AP / Scanpix

Kontsert legendaarse Johnny Cashi austuseks toimub taas laupäeval, 26. veebruaril 2011 Tallinnas Rock Cafe's.

Suure artisti tribuutšõul astuvad lavale Tõnu Aare, Urmas Vare, Airi Allvee, Lea Liitmaa, Tiit Born, Tri-Tones, Dramamama, Rockin Lady & Her Rivertown Boys, Ivar Kannelmäe, Ülari Kirsipuu, Tibu, R.J. (Holland) ja Johnny Cash Tribute Band.

USA kantrilaulja ja laulukirjutaja Johnny Cash sündis 26. veebruaril 1932. aastal Arkansase osariigis Kingslandis. Juba poisikesena hakkas ta laule kirjutama ning esines koolipõlves kohalikus raadios.
Aasta-aastalt süvenes ta huvi muusika vastu, kuni 1955. aastal äratasid publiku tähelepanu esimesed laulud «Hey Porter» ja «Cry Cry Cry». Järgmine plaat «Folsom Prison Blues» oli juba väga edukas ning «I Walk the Line» jõudis kantri edetabeli tippu. 1971. aastal andis Cash välja albumi «Man in Black», mille tulemusena on ta ajaloos tuntud ka nime all Mees Mustas («The Man in Black»). Johnny Cash suri suhkurtõve komplikatsioonide tagajärjel 12. septembril 2003. aastal
Tennessee osariigis Nashville's.

Kokku kirjutas Johnny Cash üle tuhande laulu ning andis välja üle 50 albumi. Oma ligi 50-aastase karjääri jooksul müüs ta üle 90 miljoni albumi. Tema elust räägib 2005. aastal valminud film  «Walk the Line», kus Cashi rollis on Joaquin Phoenix.

Uksed avatakse Rock Cafe's kell 20.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles