Tulevikus vaatame saateid ja filme Matrixi-stiilis hallutsinatsioonitablettide abil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Matrixi» Neo dilemma - sinine või punane tablett?
«Matrixi» Neo dilemma - sinine või punane tablett? Foto: Youtube

Internetivideote teenuse Netflix juhi Reed Hastingsi arvates on tulevikus saadete ja filimide vaatamine praegusest märgatavalt erinev, selleks võidakse kasutada «Matrixi» filmis stiilis tablette, mis tekitavad alternatiivreaalsuse.

Hastingsi prognoosi kohaselt võivad «tabletisaated» olla olemas 20 – 50 aasta pärast, kuid enne tuleb ületada farmakoloogilised ja tehnilised väljakutsed, edastab WSJ.

««Matrixis» oli Neol valida sinise tableti,mis lubas tal illusioonis edasi elada või punase tableti, mis ta reaalsusse paiskas, vahel. Meie nägemuses viib näiteks sinine tablett alternatiivreaalsusse ja valge tablett aitab sealt reaalsusse tagasi tulla,» selgitas Netflixi juht.

Hasting lisas, et saadete vaatamine tablettide abil võib juba paarikümne aasta pärast meie elu osa olla.

«Inimesed saavad kerge vaevaga viia end altrenatiivrealsusse, kuid sealt ka tagasi tulla ilma, et aju ja keha kahjustada saaks või nad alternatiivelust sõltuvusse satuksid,» lisas Netflixi juht.

Hastingsi arvates aitavad meelelahutus ja filmid üksildustunnet ja tüdimust peletada, kuid lähitulevikus saab seda kogeda uuel, seni kogemata viisil. Virtuaalreaalsus on ammu meie elu osa ja see areneb edasi.

Ta jätkas, et tavaline televisioon on hakanud end ammendama, inimesed otsivad alternatiive ja nutiseadmed võimaldavad nii mõndagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles