James Bond pani alguse surnute festivalile

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidustused algasid Mexico Citys juba mõni päev varem.
Pidustused algasid Mexico Citys juba mõni päev varem. Foto: SCANPIX

Viimases James Bondi filmis näidatakse Mexico Citys toimuvad surnutefestivali. Päris elus ei ole seni Mehhikos kunagi selliseid pidustusi peetud.

Filmis kandsid festivalil osalejaid luukere kostüüme ning nüüd on Mexico City linnavalitusel plaan nendelt taas tolm pühkida. 29. oktoobril toimub sealses vanalinnas esimene Dia de Muertos paraad, vahendab Lonely Planet.

Stseeni filmimisel osales massistseenis 1500 inimest, kelle kostüüme ja rekvisiite saavad linnavõimud nüüd paraadi korraldamisel kasutada. Kolmetunnine paraad alustab Vabadussamba juurest ning lõpetab Zocalo peaväljakul, kus toimusid ka James Bondi filmivõtted.

Paraadil esinevad ilmselt nii tantsijad kui muusikud, kaasas kantakse ka hiiglaslikke nukke, sõidab paraad auto ja kõike seda saadavad suured müstilised olendid.

Seni on Mehhikos peetud novembri esimesel nädalavahetusel surnute päeva. Tegu on pika traditsiooniga, mille juured ulatuvad kaugele ajalukku juba enne Hispaania valitsusaega. Kõige suuremalt on päeva seni tähistatud Patzcuaro linnas, kus nii õigele ajale eelnevatel kui ka järgnevatel päevadel toimuvad suured käsitööturud ja tantsuetendused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles