Briti kirikuõpetaja nõuab homodele eraldusmärki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kirikuõpetaja nõuab homodele eraldusmärki
Briti kirikuõpetaja nõuab homodele eraldusmärki Foto: Reuters / Scanpix

Londoni börsil hingekarjasena tegutsev kirikuõpetaja nõuab homodele eraldusmärki.

Kirikuõpetaja Peter Mulleni sõnul on homoseksuaalsus tappev ja kaasinimesi tuleks selle eest hoiatada, kirjutab Daily Telegraph.

 

Mullen kirjutas oma blogis, et kõik homod peaksid saama tätoveeringu, mis annaks nende seksuaalsetest eelistustest teada.

 

«Homodele tuleks teha kohustuslikuks tätoveeringud stiilis «omasooiharus võib kahjustada tervist» või «suuseks võib tappa»,» kirjutas Mullen.

 

66-aastase kirikuõpetaja sõnul on omasooiharus loodusseadustega vastuolus ning perverssus.

 

Lisaks börsimaaklerite hingede eest, hoolitseb Mullen veel ka Cornhilli St. Michaeli ja Londoni St. Sepulchre koguduste hingede eest.

 

Londoni piiskop mõistis kirikuõpetaja homovastased seisukohad hukka.

«Kuigi kirikuõpetajatel on õigus oma seisukohti avaldada, on Mulleni seisukohad ülimalt solvavad ning ei kajasta Londoni piiskopkonna ametlikke seisukohti,» selgitas piiskop.

Inimõigusaktivistid nõuavad Mulleni tagasiastumist kirikuõpetaja kohalt.

«Ta peaks ise tagasi astuma või ta tuleks lahti lasta. Pärast tema seisukohavõttu on teda raske hingekarjasena ette kujutada. Kui ta pilkaks tumedanahalisi või juute, laseks Londoni börs ta päevapealt lahti,» sõnas seksuaalvähemuste õiguste eest seisva organisatsiooni Outrage! esindaja Peter Tatchell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles