Vanemuises esietendub Vilde “Tabamata ime”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Kaljujärv
Hannes Kaljujärv Foto: Andres Ehrenpreis

Sel laupäeval, 19. veebruaril jõuab Vanemuise väikeses majas publiku ette eesti lavaklassika tippteos Eduard Vilde “Tabamata ime”.

Vanemuise pressiesindaja Ave-Marleen Rei kinnitusel möödub järgmisel aastal sada aastat Eduard Vilde kuulsa näidendi sünnist ja Vanemuise viimasest “Tabamata imest” (1952, Epp Kaidu lavastus) kuuskümmend aastat.

Lavastaja Roman Baskin annab materjalile oma värske vaatenurga. Vilde tekst kõlab seekord Joel Sanga töödeldud versioonis.

Vanemuise “Tabamata ime” lavakujunduse on teinud Ervin Õunapuu, kostüümikunstnik on Reet Aus, muusikalise kujunduse on loonud Tõnu Naissoo, valguskujunduse Martin Meelandi.

Leo Saalepi rollis on seekord Hannes Kaljujärv. Lavale astuvad veel Liina Olmaru, Merle Jääger, Aivar Tommingas, Raivo Adlas, Kais Adlas, Marika Barabanštšikova, Liisa Pulk, Karol Kuntsel, Margus Jaanovits, Ott Sepp, Ao Peep, Külliki Saldre, Martin Kõiv ja Vilde teatri näitetrupp.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles