Video: mees, kes on oma elust 63 aastat vanglas veetnud, soovib sinna edasi jääda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Ligon
Joseph Ligon Foto: Youtube

Ameeriklane, kes on olnud enamiku oma elust trellide taga, ei soovi vabadust ega vanglast lahkuda, kuna ta ei taha väljapool vanglat jälgimise all elada.

79-aastane Joseph Ligon on olnud trellide taga 63 aastat, olles maailmas kõige vanem eluaegset vanglakaristust kandev vang, edastab The Independent.

Kohus andis Ligonile nüüd võimaluse tingimisi karistuseks, kuid eakas mees sooviks täielikku vabastamist ilma kriminaalametnike jälgimiseta.

Ligon oli 15-aastane kui ta koos viie kaaslasega 1953. aastal Philadelphias kahe mehe mõrvas süüdi tunnistati ja ta eluaegse vangistuse sai. Ta ei tunnistanud end kohtus süüdi ja on seni sellele kindlaks jäänud.

«Tema arvates on ta talle määratud karistuse ammu ära kandnud ja tahab saada täielikku, mitte osalist vabadust,» teatas Philadelphia vangide kaitseühingu esindaja Bradley Bridge.

Ligon sai võimaluse tingimisi karistuseks pärast seda, kui USA ülemkohus otsustas, et väga noorena vangistuse saanutele tuleks anda tingimis karistamise võimalus hoolimata sellest, millise kuriteo nad on korda saatnud.

Kohus leidis, et kui pikka aega vangis olnutele seda võimalust ei anta, siis rikutakse USA põhiseaduse kaheksandat lisandust, mis sätestab, et julm ja ebatavaline karistamine on keelatud.

Ligon koos veel 300 Philadelphia eaka vangiga saaks kasutada tingimisi vangistuse võimalust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles