PÖFFi Moekino toob kinolinale võrratud moefilmid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekino.
Moekino. Foto: Pressifoto

Pimedate Ööde filmifestival tähistab sel aastal suurejoonelist 20 aasta juubelit ning PÖFFi raames leiab juba kümnendat korda aset ka põnev moefilmide eriprogramm. 11. novembril alguse saav Moekino toob kinolinale seitse suurepärast moedokumentaali ning annab vaatajale erakordse võimaluse kiigata moemaailma säravate kulisside taha.

11.-27. novembril toimuv Pimedate Ööde filmifestival täidab sel kuul kinosaalid võrratute filmidega ning juba kümnendat korda saab PÖFFi raames näha ka põnevaid moedokumentaale. Moekino eriprogrammi kuulub tänavu seitse filmi, mis toovad vaatajateni moemaailma legendaarsed ja revolutsioonilised tegijad, tänavakultuurist moelavadeni jõudnud trendivoolud, silmipimestavalt kaunid juveelid, Venezuela nn missitehased ning LGBT kogukonna rõivastesse poetatud eneseotsingud.

«Moekino tänavuse programmi koostamisel mängis suurt rolli soov tuua publikuni moemaailma erinevad tahud, sest mood ei lõpe sugugi seal, kus lõpevad riided või moelavad,» kommenteerib seekordset filmivalikut Moekino programmi juht Britta Talving. «Just seepärast leiab sel aastal valikust nii traditsioonilisi ehk igati glamuurseid moefilme, aga ka ilu- ja moemaailma paradokse käsitlevaid linateoseid,» lisab ta.

Moekino uhkeks avaakordiks on 11. novembril linastuv film «Ketsifännid» (Sneakerheadz) ning lisaks avafilmile kuuluvad seekordsesse programmi ka filmid «Franca: kaos ja looming» (Franca: Chaos and Creation), «Casablancas: mees kes armastas naisi» (Casablancas: The Man Who Loved Women), «Läbi silma: Peter Lindbergh» (Peter Lindbergh - The Eye), «Hull Tiffany järele» (Crazy About Tiffany's), «Ülikonnas» (Suited) ning «Et olla miss» (To Be a Miss).

Moekino filmide seansse juhatavad sel aastal sisse mitmed tuntud isikud ja moeeksperdid, teiste seas Kristi Pärn-Valdoja, Beatrice, Oliver Moosus, Rainer «Metsakutsu» Olbri ja teised. Lisaks Tallinnale saab seekordse Moekino programmi alla kuuluvaid filme vaadata ka Tartus.

Lisainfo ja programm siin.

Piletimüük algab 4. novembril. Eelmüügi ajal saab pileteid osta kõikidest Piletilevi müügikohtadest üle Eesti ja internetis aadressil www.piletilevi.ee. Festivali ajal müüakse pileteid PÖFFi info- ja piletikeskustes Tallinnas Solaris keskuses, Mustamäe keskuses, Nordic Hotel Forumis ja Tartu Kaubamajas ning kõikides linastuskohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles