Fotod! Kunstnik Martin Saar avab Wabaduse kohvikus näituse "Le Familia"

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstnik Martin Saar on jõudnud oma järgmise näituse "Le Familia" avamiseni ja see sündmus leiab aset 10. novembril Tallinna kohvikus Wabadus.

Näitusel on väljas maalid, mis kujutavad ühte isemoodi peret, kes elab mägedes asuvas lossis. Lisaks majaperenaisele Ingridile on peres ka haned Giuseppe ja Alfonso, koerad Bacon ja Honda, kass Muffin ja lõvi Artur ning neid ja lossi võibki maalidelt leida. Kunstnik täpsustab, et tegu on reaalse lossiga Saksamaal Šveitsi piiri lähedal, mis jõudis tema maalile.

Martin Saar - näitus Le Familia
Martin Saar - näitus Le Familia Foto: Martin Saar

Martin Saar alustas näituse tarvis piltide maalimisega suve lõpus ja töö nõudis aega ka uneaja arvelt. "Pealkiri sündis pärast esimese töö valmimist. Esimene töö oli maal Ingridist ja kohe järgi tulid teised," meenutab ta. Karakterid on omavahel seotud — Giuseppe ja Alfonso on kaksikud, Bacon, Muffin, Honda on ühest perest, nad elavad Ingridiga ühes lossis ja Artur on neil kuningas.

Martin Saar - näitus Le Familia
Martin Saar - näitus Le Familia Foto: Martin Saar

Kunstniku sõnul seob teda Wabaduse kohvikuga varasem tööde väljapanek, mõned tema tööd on praegugi väljas. "Mulle meeldib nende teine korrus väga ja see tundus näituseks õige koht," ütleb ta. Mõistagi saab tema töid ka osta. Näitus jääb avatuks järgmise aasta jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles