10 muinasjutulist küla, mis on päriselt olemas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manarola
Manarola Foto: SCANPIX

Mõned väikesed külakesed näevad nii muinasjutulised välja, et on raske uskuda nende olemasolusse.

Imeilusaid külakesi on maailmas rohkemgi, kuid need kümme on selles kategoorias kindlasti esirinnas. Lisaks oma ilule, on need paigad olnud inimeste ja meie kultuuri arengute tunnistajaks, vahendab Tripoto.

1. Bibury, Inglismaa

Väidetavalt on tegu Inglismaa kõige ilusama linnaga. Ühtlasi asub seal maailma esimene ratsaklubi, mis asutati juba 1681. aastal.

Bibury / wikipedia
Bibury / wikipedia Foto: Wikipedia

2. Rothenburg ob der Tauber, Saksamaa

Rothenburgis on ohtralt ajaloolisi hooneid, mis pakuvad pikaks ajaks turistidele tegevust. Lisaks on seal ka palju muuseume alates keskaja- lõpetades jõulumuuseumiga, mida huvilised saavad külastada.

Rothenburg
Rothenburg Foto: Wikipedia

3. Bagnone, Itaalia

120 kilomeetri kaugusel Firenzest, asub mäe otsas väike Bagnone'i küla. Muinasjutulisest keskaegsest linnakesest voolab läbi jõgi, mis lisab veelgi maalilisust.

Bagnone
Bagnone Foto: Wikipedia

4. Gasadalur, Fääri saared

Kunagi oli Gasadalur nii eraldatud, et sinna sai ligi vaid paadiga, kuid nüüd on valitsus ehitanud uued uhked teed, mis muinasjutulise paiga külastamise hulga lihtsamaks teevad.

Gasadalur / Scanpix
Gasadalur / Scanpix Foto: SCANPIX

5. Manarola, Itaalia

Manarola on Itaalia üks tõelisi pärleid. Kuigi küla on suvekuudel rahvast ääreni täis ja ametivõimud on hakanud isegi turistiarvu piirama, siis on Eesti turistid enamasti Manarolast lihtsalt mööda käinud. Värvikirevad majad mäenõlval ja pisikesed tänavad loovad tõeliselt muinasjutulise õhkkonna.

Manarola / Scanpix
Manarola / Scanpix Foto: SCANPIX

6. Hamnoy, Norra

Hamnoy on Lofootide arhipelaagi kõige vanem kauriküla. Turistid saavad seal ööbida pisikestes kalameheonnides, mis ehitati juba 1890. aastatel. Kes naudib muusikat, võib sinna minna ajal, kui korraldatakse iga-aastast jazzi festivali.

Hamnoy / Scanpix
Hamnoy / Scanpix Foto: SCANPIX

7. Shirakawa, Jaapan

Küla on kantud ka UNESCO maailmapärandi nimistusse. Seal elab vaid 1700 inimest ning seda tuleks külastada kindlasti talvel, kui ümbritsevaid mäenõlvasid ja majakeste katuseid katab lumevaip.

Shirakawa / Scanpix
Shirakawa / Scanpix Foto: SCANPIX

8. Monemvasia, Kreeka

Monemvasia tähendab kreeka keeles ainukest sissepääsu. Küla on sisuliselt suur kindlus, kus iga ehitis on tehtud kivist.

Monemvasia / Scanpix
Monemvasia / Scanpix Foto: YANNIS BEHRAKIS/REUTERS

9. Eguisheim, Prantsusmaa

Prantsuse kõige ilusamate külade assotsiatsioon valis Eguisheimi enda liikmeks. Seda paika läbib ka kuulus Alsace'i veinitee.

Eguisheim / Scanpix
Eguisheim / Scanpix Foto: SCANPIX

10. Hallstatt, Austria

Hallstattist leiab ohtralt nii ajalugu kui ilu. Soolakaevanduslinn on inimesi ligi tõmmanud juba rauaajast ning tegevust jätkub seal ohtralt praegugi. 

Hallstatt / Scanpix
Hallstatt / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles