Anu Saagim Trumpi võidust: Hurraa, kõik on võimalik! Mulle meeldivad elu üllatavad keerdkäigud!

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week Tallinna Kultuurikatlas - fotosein. Anu Saagim
Tallinn Fashion Week Tallinna Kultuurikatlas - fotosein. Anu Saagim Foto: Erlend Štaub

Täna, 9. novembril 2016. aastal sai USA presidentiks vabariiklasest kandidaat Donald Trump. Uudisele on juba reageerinud ka paljud kodumaised staarid, Elu24 peatoimetaja Anu Saagim teiste seas. 

«Hurraa! Kõik on võimalik! Mulle meeldivad elu üllatavad keerdkäigud! Kui mõelda Brexiti peale või miks mitte ka meie endi hiljutiste presidendivalimiste peale, siis täna ei suudaks mind üllatada ilmselt enam miski. Kuid maailm on muutunud ja inimesed käituvad ettearvamatult. Nad soovivad radikaalseid muutusi, totaalselt uut ja värsket, isegi midagi piprast!» kommenteeris bravuuritar Anu Saagim Donalt Trumpi valimiste võitu.

«Ilmselt vajavad ameerilased pisut lihtsakoelist, kuid suure rusikaga juhti. Täpselt nagu suur Venemaagi vajab oma isakest tsaari, kelle poole alt üles vaadata, nii vajab ka suur Ameerika isakuju, kes neid oma raudses haardes hoiaks.»

Donald Trump võidukõnet pidamas.
Donald Trump võidukõnet pidamas. Foto: Reuters/ScanPix

Saagim on kindel, et Trumpi poolt hääletasid isegi need, kellele imperaatorit meenutav mees ei imponeeri. Hääletasid tema poolt, et halli argipäeva pisut särtsu saada ja huviga jälgida, mis nüüd juhtuma hakkab. Ajalugu on igatahes tehtud. 

Trumpi võidukõnet vaadanud Saagimile tundub, et vastne president oleks justkui siiski pisut leebunud. «Kui varem on ta olnud oma väljaütlemistes väga rassistlik, radikaalne ja meenutanud maailmavallutajat, siis võidukõnes jäi mulje nagu oleks tal üks muna kaotsi läinud. Tema võidukõne oli suht leebe.

Mees rääkis järsku rahvaste ühtsusest ja sõprusest, vendlusest, olenemata nahavärvist, sotsiaalsest kuuluvusest, soost ja poliitilistest vaadetest. Oma kõne alguses kiitis Trump pikalt ka Hillary Clintonit ja tegi talle vapruse ja vastupidavuse eest sügava kummarduse,» lisas naine. 

«Tõotan igale meie maa kodanikule, et olen president kõikidele ameeriklastele,» lausus Trump New Yorgis peetud võidukõnes. «Ameerika jaoks on aeg siduda lõhestatuse haavad ning meie jaoks on käes aeg tulla ühtselt kokku,» lisas ta. «USA järgmine valitsus toob endaga kaasa riikliku kasvu ja uuenemise ning riik hakkab unistama suurelt, julgelt ja uljalt » ütles Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles