Miks tahab internet, et Michelle Obama oleks järgmine USA president?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Ilves ja Michelle Obama
Ieva Ilves ja Michelle Obama Foto: Ieva Ilves / Facebook

Rahvas tahab Obamasid tagasi? Pärast Donald Trumpi šokeerivat võitu Hillary Clintoni üle USA presidendivalimistel, soovivad mõningad inimesed, et Michelle Obama kandideeriks presidendiks 2020.aastal.

52-aastane Michelle Obama on viimase aja üks armastatumaid figuure, olles oma abikaasa, president Barack Obama kõrval kaheksa aastat.

Michelle on rahva jaoks saanud üheks ägedaimaks esileediks, ükskõik, kas ta lõbutseb James Cordeniga autosõitu tehes või inspireeridest naisi emana. Ta töötas väsimatult, et võidelda lasteahistamise vastu, aidata sõjaväeliste perekondi ning võideldes kõigi hariduse eest. Lisaks on naine muutunud ka stiiliikooniks, olles alati riideks klassikaliselt ja šikilt.

Michelle Obama ja Hillary Clinton / Scanpix
Michelle Obama ja Hillary Clinton / Scanpix Foto: SCANPIX

Mõni aeg pärast valimistulemuste selgumist on internetis lükatud käima kampaania hashtag#michelle2020 all, kus soovitakse, et Michelle 2020.aastal presidendiks kandieeriks. «Michelle lõhuks kaks klaaslage, olleks esimene mustanahaline naispresident,» seisab ühes säutsus Twitteris.

USA hiljuti tehtud küsitluse kohaselt soovib 64 protsenti ameeriklastest 52-aastast Michelle Obamat näha tulevikus presidendikandidaadina.

Sellest hoolimata pole naisel kandideerimiseks soovi. Barack Obama andis oktoobris intervjuu raadiosaates «Sway in the Morning» ja teatas, et ta naisel ei ole ambitsioone kandideerida presidendiks.

«Ta ei soovi kandideerida. Ta on andekas ja ma olen tema üle väga uhke, kuid Michelle on tegudeinimene ja liiga kannatamatu selleks, et viia läbi pikaajalist presidendikampaaniat. Võin seda oma kogemustele toetudes kinnitada,» teatas president Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles