Maarja Nuut kogub koos Hendrik Kaljujärvega rahvusvahelist tuntust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Nuut
Maarja Nuut Foto: Kris Süld

Sel suvel Viljandi pärimusmuusika festivali jaoks kokku tulnud duo Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv on pälvinud kiiresti sooja vastuvõtu ja neid on kutsutud esinema mitmele mainekale festivalile.

Sel reedel astub duo üles eklektilise programmi poolest tuntud festivalil Le Guess Who? Hollandis. Pühapäeval ootab ees kontsert kuulsas Berliini Volksbühne teatrisaalis. Järgmise aasta alguses saab Maarja Nuuti koos Hendrik Kaljujärvega näha aga esimeste eestlastena Põhja-Ameerika olulisemal maailmamuusika esitlusfestivalil globalFest. 

«Sellel New Yorgi festivalil esinemine on olnud kindlasti üks minu unistusi,» sõnas Maarja, kes valiti 2014. aastal esimese eestlasena esinema maailmamuusikafestivali Womex põhiprogrammi. Selle aasta sügisel sai teise artistina Eestist Womexile esinemiskutse folkpop-kollektiiv Trad.Attack!.

Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv
Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv Foto: Silver Tõnisson

Viiuldaja ja laulja Maarja Nuut ning elektrooniliste helide meister Hendrik Kaljujärv esitavad oma kavas peamiselt palu Maarja viimaselt plaadilt «Une meeles», ent kõlavad ka mitmed uued lood. Kokku tuldi spetsiaalselt Viljandi pärimusmuusika festivali jaoks, ent üsna kohe oli selge, et koos mängida on põnev ja võiks jätkata. «Huvi väljastpoolt Eestit meie vastu tekkis veidi äkiliselt, kuid sellevõrra toredam see on,» sõnas Nuut. 

Le Guess Who? festival toimub Hollandi linnas Utrechtis 10.-13. novembrini ning on järjekorranumbrilt juba kümnes. Tänavust festivali kureerivad sellised artistid nagu Wilco, Julia Holter, Savages ja Suun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles