Galerii: Perit Muuga uus kollektsioon on inspireeritud iidsete muinasjuttude salapärast ja ürgse looduse ilust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad» on inspireeritud iidsete muinasjuttude salapärast ja ürgse looduse ilust. Kollektsioonist leiab taas Periti signatuuriks saanud hundipiltidega kleite, lisaks ka kauneid lindudega kangaid ja muid loodusmotiive. 

Kollektsioon on seekord tõeliselt müstiline ja jäine. Lisaks lumiste piltidega kangastele on kasutatud kaunilt läikivaid materjale, sillerdavaid litreid ja lumehelbeid. Sel korral on kollektsioonis lisaks kleitidele ka palju muid talviseks garderoobiks vajalikke riideid – mantleid, kasukaid, jakke, pükse ja seelikuid. Aksessuaaridena on kasutatud vöösid ja karvaseid  mütse, kindaid ning muhve. Palju on talveks sobivaid mõnusaid villaseid ja puuvillaseid kangaid. Toonid on metsateemale kohaselt sügavad sinised, rohelised, mustad, valged ja hõbedased.

Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad»
Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad» Foto: Kristiina Tiimus

«Disainerina hindan kõrgelt looduse väge, see on minu jaoks üks olulisemaid inspiratsiooniallikaid. On ju eestlased põline metsarahvas ja loodust alati pühaks pidanud. Niisamuti on minu loomingusse sisse põimunud hunt, olnud läbi ajaloo eestlastele üheks olulisemaks loomaks. Tema nimegi ei tohtinud vanasti suhu võtta, kutsuti susiks, metsakutsuks, hallivatimeheks, võsavillemiks jne. Libahunte kardeti, sest hunte oli palju ja hundid on väga targad ning kavalad loomad. Kavaldasid inimesed üle ja nii usutigi, et need on inimesed hundinahas. Ja tihti just neid kõige erilisemaid ja targemaid naisi on peetud libahuntideks. Vahest on selles ka pisut tõde. Igas naises on peidus suur annus kavalust ja sügavam, ürgsem pool. See sisemine ürgnaine, kes annab naisele vankumatu tahte, jõu ja tasakaalu elus edasi minna ja rahu leida. Tänapäeval on üha enam oluline mitte kaotada sidet loodusega ja leida üles sisemine mina, kes nii lihtsalt võib kaduma minna meid ümbritsevas igapäevases virvarris. Kui loodust piisavalt hoolega kuulata, võib kuulda, kuidas tuuled sosistavad meile metsa saladusi ja kui veel eriti hoolega kuulata, siis ehk ka meie enda saladusi,» kirjeldab moelooja Perit Muuga.

Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad»
Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad» Foto: Kristiina Tiimus

Kollektsioon on mõeldud iseseisvust ja sisemist rahu hindavale naisele, kelle jaoks on oluline eelkõige toote eriline isikupära, hea istuvus ja kvaliteet. «Loodan, et minu riideid kandes on võimalik igal naisel end tunda justkui müstilise muinasjutu tegelane. Iga naine ongi ju enda elu muinasjutu kangelanna.»

Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad»
Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad» Foto: Kristiina Tiimus

Perit Muuga uue kollektsiooni «Varjude sosinad» esitlus toimub 16. novembril Mustpeade majas. Uksed avatakse kell 18.00, show algus 19.00.

Esineb maagiline ja alati stiilne Laura Põldvere.

Laval saab näha ka hunti.

Kohapeal on võimalik nautida noore andeka graafikakunstniku ja luuletaja Eva-Maria Brock tööde näitust.

Üritus on tasuta.

Eelregisteerumine kuni 13. novembrini mailiaadressil perit.muuga.fashion@gmail.com.

Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad»
Perit Muuga uus kollektsioon «Varjude sosinad» Foto: Kristiina Tiimus

Lisaks on võimalik tulla riideid uudistama Perit Muuga uue kollektsiooniga tutvumise salongiõhtule 24. novembril kell 17.00-20.00, aadressil Masina 22, Tallinnas, bussijaama lähedal. Muul ajal salong avatud E-R 12-19, L 12-16.

Vaata lisa Facebookist: Perit Muuga Fashion

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles