Donald Trump:«Tere, sooviksin president Kaljulaidi telefoninumbrit»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
US President-elect Donald Trump and his wife Melania walk with Senate Majority Leader Mitch McConnell (R) following a meeting at the Capitol in Washington, DC, on November 10, 2016. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM
US President-elect Donald Trump and his wife Melania walk with Senate Majority Leader Mitch McConnell (R) following a meeting at the Capitol in Washington, DC, on November 10, 2016. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM Foto: NICHOLAS KAMM/AFP

Suurbritannia populaarne huumori- ja satiirileht News Thump avaldas reedel libauudise, väites, et Ameerika Ühendriikide presidendiks valitud Donald Trump tegi valimiste järel ühe oma esimestest telefonikõnedest Briti peaministrile Theresa Mayle, et küsida talt Eesti riigipea Kersti Kaljulaidi telefoninumbrit.

Traditsiooniliselt helistavad maailma liidrid pärast valimisi maailma riigipeadele vastavalt tähtsuse järjekorrale, kirjutab News Thump.

Libauudises nimetab Suurbritannia peaministri pressiesindaja Trumpi ja May telefonikõnet soojaks ja konstruktiivseks ning kirjeldab juhtunut järgmiselt: «Nad vestlesid telefoni teel vähemalt kolm minutit. Järsku muutus May häbelikuks, hakkas tuhnima oma käekotis ja võttis sealt välja oma aadressiraamatu. «Ta on Kaljulaid,» ütles May ja ütles numbri. «Ta on K-A-L-J-U-L-A-I-D»».

Seejärel vestles Trump pool tundi president Kaljulaidiga, millele järgnes 25-minutiline kõne Belgia liidrile kirjutab News Thump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles