National Geographic ja PÖFF esitlesid eile õhtul eksklusiivset telesarja «Marss»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul esilinastus Pimedate Ööde Filmifestivali raames National Geographicu populaarteaduslik sari «Marss»; tegemist oli PÖFFi raames esimese telesarja linastumisega. «Marss», mis räägib esimesest mehitatud missioonist punasele planeedile aastal 2033, jõuab eetrisse juba täna õhtul kell 18.00 National Geographic kanalil.

Pimedate Ööde Filmifestivali direktori Tiina Loki sõnul on telesarja linastamine PÖFFi jaoks esmakordne. «Tänapäeval luuakse sarjasid, mis ei jää kvaliteedilt ega eelarvelt alla parimatele filmidele. Seetõttu on National Geographicu telesarja «Marss» linastumisega astunud PÖFF festivali jaoks uude etappi ning järgmistel aastatel võib meie programmist leida ka silmapaistvamaid sarju,» kommenteeris Lokk.

FOX Networks Group’i Baltimaade turundus- ja kommunikatsioonijuht Sille Ruus ütles üritusel, et sarja „Marss“ näol on tegemist väga suure produktsiooniga, mille valmimiseks tegid koostööd filmimaailma tipptegijad ja kosmoseteadlased. «Juba praegu tehakse mitmel pool maailmas põhjalikke ettevalmistusi esimeseks astronautidega missiooniks Marsile ning see päev võib kätte jõuda varem kui arvatagi oskame. Meie uus sari viib vaatajad nende ettevalmistuste keskele Euroopa Kosmoseagentuuris, Space X kontoris ja mujal ning ühtlasi ka tulevikku ja Marsile,» rääkis Ruus.

Üritusel toimunud kosmoseteemalises diskussioonipaneelis osalenud EstCube-1 eestvedaja Mart Noorma sõnul tehakse ka Eestist olulisi ettevalmistusi esimeseks Marsile lennuks ja punase planeedi asustamiseks. «Eestis tegeletakse missioni erinevate aspektidega. Näiteks Tartu Ülikoolis on konstrueeritud ekstreemseteks elutingimusteks sobiv Marsi-maja, kuhu esimesed inimesed Marsil saavad elama asuda,» kommenteeris Noorma.

Sarja «Marss» lavastatud osa jälgib Marsi-missiooni käekäiku esimeste murrangulise tähtsusega aastate jooksul alates 2033. aastast kui Marsil maandub kosmoselaev kuue astronaudiga. Režissöörid Brian Grazer ja Ron Howard on sarja loomisel teinud tihedat koostööd kosmoseteadlastega, mistõttu kogu tegevustik on võimalikult lähedane reaalsusele.

Lisaks tulevikule vaatab sari ka olevikku: sarjas räägivad Marsist ning inimeste korduvatest katsetest seda planeeti avastada SpaceX asutaja Elon Musk, endised astronaudid Charles Bolden, John Grunsfeld, astrofüüsikud Neil deGrasse Tyson, Jedidah Isler ja mitmed teised kosmoseeksperdid nii NASAst kui teistest olulistest valdkonna organisatsioonidest.

Kuueosaline sari «Marss» jõuab eetrisse juba täna, 13. novembril kell 18.00 National Geographic kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles