Ilu ja valu: Rokkivad naised vallutavad äsja avatud Tallinna rokiklubi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkivad naised vallutavad äsja avatud Tallinna rokiklubi!
Rokkivad naised vallutavad äsja avatud Tallinna rokiklubi! Foto: Promopilt

 

19. novembril on äsja avatud Tallinna rockiklubis F.U.B.A.R. (Pärnu mnt. 19) eriline päev. Publiku poolt palavalt armastatud klubi lavale astuvad laupäeva õhtul neli naisvokaalidega metal bändi Tallinnast, Narvast ja Jyväskyläst, et lajatada näkku meisterlikkus, ilu, valu ja suhtumine, mida mehed kunagi üle trumbata ei suuda. Üritus «Girls Bite Back» ehk tõlkes «Tüdrukud hammustavad vastu» toovad teieni Eesti bändid Emphasis, Portread ja XS-Denied ning soomlaste Kamala. Fubari uksed avanevad kell 19:00.

Foto: Promopilt

Sümfoonilist, progessiivset ja powermetalit omavahel põimiv kooslus Emphasis sünteesib klassikalisi harmooniaid, ekspressiivseid kitarrikäike, ainulaadseid rütme ja tundlikke meloodiakäike ooperidiiva Anna «Roxanna» Ganina võimsa vokaaliga.

Viie tegutsemisaasta jooksul on bänd tuuritanud üle Eesti ja andnud kümneid kontserte ka väljaspool riigipiire. 2013. aastal üllitati lisaks Eestile ka Ameerikas ja Venemaal positiivseid arvustusi kogunud mini-album «Into Infinity» ning figureeriti looga «Hopeless» rahvusvahelisel «Ladies First» metal muusika kogumikul. 2016. aasta kevadel andis Emphasis koostöös tuntud Itaalia plaadifirmaga Underground Symphony välja esimese täispika albumi «Revival».

Foto: Promopilt

Vaid kolme aasta vanune Portread on saavutanud juba märkimisväärse taseme.

Mängleva kergusega köidavad nad publikut kvaliteetse sümfoonilise metali ja kauni, edukalt superstaarisaates osalenud Anne Arraku, naisvokaaliga. Pika esinemispausi ajal on tehtud rasket tööd prooviruumi seinte vahel ja nüüd ollakse valmis andma endast parim.

Foto: Promopilt

Seitsmeliikmelise meloodilise metali bändi XS Denied liikmed on haruldane nähtus bändimaastikul, kuna enamik neist on omandanud klassikalise muusikahariduse.

Segades teadmised aastatepikkuste esinemiste ja lugematute proovidega toob XS Denied eesotsas vokalisti Tatjana Jelissejeva-Sohhani’ga teieni unikaalse muusikalise elamuse.

Kamala ehk eestikeeli «jube» on Soomest, Jyväskylä’st pärit thrash ja heavy metal trio. Kaks naist ja üks mees annavad enda suhtumisega jubedalt kuuma ja lavalt hakkab teieni voogama pentsik segu vanakooli metalist, drowning pool’ist ja soil’ist. Põnev kooslus, kas pole? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles