Terrorirünnakud jätsid Pariisi turistidest tühjaks (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn
Eiffeli torn Foto: SCANPIX

Eelmise aasta Bataclani terrorirünnaku järgselt on Pariisi tabanud suur turistipõud.

Varem oli Pariis turistide seas äärmiselt populaarne, kuid hirm terroristide ees on jätnud suure osa Pariisi hotellivooditest tühjaks. Langus nõudluses on tinginud languse ka hindades ning keskmise hotellitoa hind on kukkunud 3,1 protsenti, vahendab Independent.

Enne Bataclani rünnakuid oli Pariisi hotellitubade täituvus keskmiselt 81,3 protsenti, kuid nüüd on see kukkunud 69,1 protsendini. Seetõttu on kahanenud ka kasum ning oma hinna on pidanud selle eest maksma ka töötajad, keda hotellipidajad enam nii väga ei vaja.

Hotellid on oma kulutusi meeskonnale vähendanud 7,8 protsendi võrra. Turismist sõltuvad ettevõtted lootsid, et sel suvel toimunud jalgpalli meistrivõistlused toovad turistid Prantsusmaale tagasi, kuid sellist efekti turniir siiski ei omanud.

Praegu on võimalik Pariisis saada majutust väga hea hinnaga, mistõttu on alust arvata, et turistid hakkavad varsti jälle linnatänavatel kõndima.

Turistinumbrid on langenud ka Brüsselis ja Istanbulis. Türgis on parimate hotellide toad saadaval väga väikese tasu eest. Hilton Bomontis saab ööbida 93 euro eest, kui samaväärne Hiltoni tuba Londonis maksab 348 eurot.

Siiski on oma löögi saanud ka London, kus laiutab Brexiti järgne turistipõud. Samuti on Donald Trumpi võit Ühendriikide presidendivalimistel kahandanud oluliselt nõudlust lennupiletite järgi USAsse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles