Kuula ja naudi! Noor räppar EIXD muutis oma artistinime ja andis väja uue loo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim`il käisid külas Noortebänd 2016 finalistid EIXD ja Lepatriinu
Anu Saagim`il käisid külas Noortebänd 2016 finalistid EIXD ja Lepatriinu Foto: Liis Treimann

EIXD on möödanik, EiK on tulevik ning sai valmis värske hittloo «Falsett» stuudioversiooni. Noortebändil eriauhinna pälvinud EiK annab lähiajal mitu kontserti.

2014. aastal komeedina Eesti räpitaevasse põrutanud noor muusik ja poeet EIXD, kodanikunimega Eik Erik Sikk otsustas vahetada artistinime. Nüüdsest esineb 16-aastane noormees nime all EiK

«Olen artistinime vahetamist tükk aega kaalunud, sest EIXD nimi ei toeta mu loomingu pisut ilutsevat olekut. Nimi EIXD on mugandus sõprade antud hüüdnimest ning mõjub pigem robustselt, isegi ossilikult. Sellepärast tegin otsuse võtta uueks nimeks EiK, mis on ka mu pärisnimi, erinev on ainult kirjapilt - suur alguse ja lõputäht, keskel väike «i»,» räägib noormees muutuse tagamaadest.

Näib, et fännid on nimemuutuse juba heaks kiitnud. Facebookis tõi üks Norras elav EiKi loomingu austajanna välja põneva fakti - norra keeles tähendab «eik» tammepuud! 

Ühes nimevahetusega valmis EiKil ka stuudioversioon värskest hittloost «Falsett». Sõnad sellele on kirjutanud EiK ja Erik Joonas Juhandi, tausta pani kokku, miksis ja helindas Kuera. Kui kontsertidel kuuleb «Falsetti» vaid EiKi esituses, siis stuudioversioonis on lindile jäänud ka Erik Joonase ning Erik Björki hääled. 

EiK «Falsett» / Promo
EiK «Falsett» / Promo Foto: promo

Kueraga koos olid seekord stuudios lausa kolm Erikut - EiKilgi on kaks eesnime: Eik Erik! Ja kui nüüd jätkata fännide nimemaagiat, siis Skandinaavias arvati, et Erik (Eric) on «valitseja, tugev nagu kalju». 

«Falsetti» peab kuulama vaikuses, võtma selle laulu jaoks aega,» sõnab EiK. See ei ole liftimuusika vaid jutustus, vestlus iseendaga. Minu lugudes on palju sõnamängu, keeleveeretusi, millesse tuleb süveneda, et aru saada mõttest. Selles mõttes ei ole ma tõesti lihtne artist, mu lood ei kulu kohe pähe. See ei olegi eesmärk.»

EIXD
EIXD Foto: Kristi Heil Photography

Lugu «Falsett» sai tuntuks tänu tänavusele Noortebändi konkursile, kus EiK valiti žürii poolt finaali ning pälvis seal eriauhinna, esinemise kevadisel Tallinn Music Week festivalil. 

EIXD on möödanik, EiK on tulevik
EIXD on möödanik, EiK on tulevik Foto: Angela Rääk

Juba sel reedel, 18. novembril võib EiKi kuulda Kohvikus Sinilind, Yo!HOOV LIVE-l. EiK peaks lavale astuma kella 21 ajal. Üritus Facebookis.

Vaata lisa EiK fännilehelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles