Kensingtoni palees avatakse printsess Dianale pühendatud näitus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: SCANPIX

Printsess Diana võitis paljude inimeste südamed, kuid samas sai ta ka ohtralt kriitikat nii oma käitumise kui riietumisstiili eest.

Londonis pannaksegi näitusele printsess Diana garderoob, millega mälestatakse 20 aasta möödumist tema surmast, vahendab Lonely Planet.

Näitus avatakse järgmise aasta veebruaris Kensingtoni palees, kus printsess Diana elas rohkem kui 15 aastat. Väljapanekul on mõned tema kõige glamuursemad õhtukleidid, kuulsaks saanud riided, mida ta kandis tähtsatel sündmustel ning muuhulgas ka kleit, mida ta kandis Valges Majas John Travoltaga tantsides.

Lisaks näitusele kujundatakse printsess Diana auks ümber ka palee aed. Uus kujundus on inspireeritud printsessi ilust, stiilist ja imagost. Kevadel hakkavad seal õitsema tulbid, nartsissid ja lõosilmad. Suve kaunistab aga hulk valgeid roose.

Printsess Diana oli üks fotografeeritumaid naisi terves maailmas ja iga tema tehtud riietusevalik sai suurt tähelepanu. «Meie näitus jutustab noore naise lugu, kes pidi kiiresti selgeks saama kuninglikud reeglid ja diplomaatilise riietusstiili,» rääkis näituse kuraator Eleri Lynn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles