Täna ilmus Jüri Pootsmanni täispikk debüütalbum «Täna»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pootsmann
Jüri Pootsmann Foto: promo

Plaadilt leiab kümme lugu, millest on seni avaldatud «Nii või naa», «Ootan und» ja «Täna».  Album on valdavalt eestikeelne, kümnest üks - ja ballaad - ingliskeelne. 2015. aastal andis Pootsmann välja viie looga EP, kuid uut kauamängivat saab lugeda terviklikuks debüütalbumiks, mille produtseeris Sten Sheripov.

Albumi salvestusele kaasati valitud lugude kaasautorina Konstantin Tsõbulevski, Raul Ojamaa, Marten Kuningas, Veiko Tubin ja lugude taustvokaalid sisse laulnud Renae Rain.

Albumi kujunduse, promomaterjalide ja kogu visuaalse poole eest kandis hoolt Hooligan Hamleti produktsioonitiim. Fotograaf Silver Mikiver pildistas CD ja vinüüli fotomaterjali ning Felix Laasme pildistas, filmis ja disainis materjalid tervikuks ja läbivaks muusikat saatvaks visuaalseks toeks.

Foto: promo

«Sa tead seda tunnet, kui oled suvehommikul kell 5.47 õues ja kohe-kohe hakkab vihma sadama? Veel ei saja, aga sa näed lõhna, tajud ootusärevust, kuuled niiskust? Jüri Pootsmanni uue albumi «Täna» projekt on meie jaoks täpselt see tunne – kõik on nii soe, sõbralik, tuttav ja loomulik, aga sa tunned õhus, kuidas see kõik saab olema suur, võimas ja meie jaoks midagi enneolematut. Projekt toimus lossis, mille arhitektuurist õhkub austust detailide vastu. Oli selge, et peame Jüri albumi «Täna» visuaalsesse kommunikatsiooni suhtuma sarnase lugupidamisega. Kasutasime fotode tegemiseks 50 aastat vana filmikaamerat, mis salvestab mängleva kergusega tunnet, tuju, õhku ja lõhnu. Barokkstiilis hoone, Jüri muusika, kaamera – kõik see kokku kõneleb sarnastest väärtustest ja moodustab minu jaoks perfektsuseni lihvitud terviku,» illustreerib Silver Mikiver tööprotsessi.

Foto: promo

«Jüris on karismaatilisus ja šarm, mis teda nii elulisel teekonnal kui ka muusikalises eneseteostuses saadab. See on miski, mis minule isiklikult paljude inimeste juures inspireerivalt mõjub. See tekitab tahtmise tagasi anda või nendega koos töötada. Kui avanes võimalus koos Jüriga töötada, siis tundsime Silveriga, et saame sellesse teosesse anda endapoolse kunstilise väärtusega panuse, mis on meeldejääv artistile endale ja läheb loodetavasti korda ka tema ümbritsevatele ning õhtu lõpus ka meile endile kui loovkollektiivile Hooligan Hamlet. Aitäh,» lisab disainer Felix Laasme.

Eelmisel aastal Universal Music Baltics plaadifirma alt ilmunud lühialbum andis stardi Jüri Pootsmanni karjäärile, mis järgnes loomulikult telesaate Eesti Otsib Superstaari võidule. Eelmainitu, EP-lt pärinev hittsingel «Aga siis» ja artisti kiire edu kohalikul muusikaturul kroonis Pootsmanni Aasta Meesartisti tiitliga Eesti Muusikaauhindadel. Nüüd on aeg täispika stuudioalbumi käes.

«See album tekitab minus erilise ja sooja tunde. Ikkagi esimene kauamängiv ning ühe artisti karjääris on see märgilise tähendusega. Ootasin seda hetke kaua ning mõtlesin, mis tundeid see minus tekitaks - hetkel on liblikad kõhus, tunne on mega! Loodan, et inimesed leiavad, et selle plaadi muusika neid kõnetab!» jagab albumi ilmumispäeval mõtteid Jüri Pootsmann.

Jüri Pootsmanni täispikk debüütalbum «Täna» on tänasest saadaval enamikes digikanalites nagu Spotify, Deezer, Apple Music ning CD ja ka vinüüli formaadis poodides üle Eesti.

Plaadi esitluskontsert toimub 7. detsembril Privés. Kontserdi algus kell 19:00, kontsert on vanusepiiranguta.

Piiratud koguses piletid esitluskontserdile on juba müügil Piletilevi kodulehel. Kontserdi eel avalikustatakse ka erikülalised.

Üritus Facebookis.

Kuula Jüri Pootsmanni täispikka debüütalbumit «Täna»:

Albumit saadavad ka kaadritagust tööd portreteerivad lühifilmid, millest esimene osa siin. Visuaali on produtseerinud Hooligan Hamlet.

Jüri Pootsmann «Täna» lugude nimekiri:

1. Otsin sind homme

2. Liiga kiire

3. Loving arms

4. Täna

5. Nii või naa

6. Teisel pool

7. Tuleta

8. Üles ei vaata

9. Silmades

10. Ootan und

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles