«Jõulutunnel 2016» kogub annetusi liikumispuudega inimestele mõeldud treeningsaali seadmete ja trenažööride ostmiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Järvis
Piret Järvis Foto: Meisi Volt

Tänavune ETV heategevusprogramm «Jõulutunnel» tahab aidata kaasa liikumispuudega inimeste tervisliku seisundi parandamisele. Kogutud annetuste eest on kavas avada treeningsaal ning osta sinna spetsiaalselt liikumispuudega inimeste vajadustele kohandatud liikumist treenivad seadmed.

«Liikumis- ja treenimisvõimalused on meile kõigile väga olulised. Nii ka liikumispuudega inimeste puhul. Paraku on nende treenimisvõimalused piiratud. Ratastoolis pole võimlik kasutada tavapäraseid jõusaaliseadmeid. Samuti puudub võimalus treenida väga väikeste koormustega, nagu need inimesed sageli vajavad,» ütles Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu rehabilitatsioonikeskuse juht Piret Vahula.

Kõik soetatavad seadmed on arendatud ja konstrueeritud erivajadusi ning taastusravispetsiifikat silmas pidades. Arvestatud on ka nendega, kes on sunnitud olema ratastoolis.

Foto: ERR

Liikumispuue võib tabada igaüht meist, vanusest hoolimata. Olgu selle põhjuseks siis infarkt, insult, neuroloogilised haigused, Sclerosis Multiplex, selja- ja peaajutraumad, olme- või tööõnnetused. «Jõulutunneli» kogutud annetuste abil sisustatud treeningsaali saavad kasutada kõik, kellel selleks vajadus. Füüsiline treening kogenud terapeudi juhendamisel aitab oluliselt kaasa nende inimeste liikumise paranemisele.

«Jõulutunnel» on eetris jõulu esimesel pühal, 25. detsembril. Pikk saatepäev algab kell 10.00, eetris ollakse mitme otsesaatega läbi kogu päeva, ühtekokku viis tundi. Kokkuvõte päevast tehakse pärast «Aktuaalset kaamerat» kell 21.20.

«Jõulutunneli» saatejuhid Piret Järvis ja Urmas Vaino kutsuvad otsesaatesse külalisi, et rääkida heategevusest ja aasta õnnestumistest, aga ka liikumispuudega inimeste probleemidest.

Piret Järvis
Piret Järvis Foto: Laura Oks/Õhtuleht

Muusikat teevad Ott Lepland, Mick Pedaja, Inga ja Toomas Lunge, Rasmus Rändvee, Sandra Nurmsalu, Janika Sillamaa jpt.

Ott Lepland.
Ott Lepland. Foto: Kanal 2

«Jõulutunnel» toob eetrisse ka kaks erilist kontserti Nigulistest. Esimese kontserdi annab Collegium Musicale. «Jõulutunneli kirikukontserdil» esinevad populaarsed Eesti muusikud, nende seas Tanja, Birgit, Pearu Paulus, Kalle Sepp, Hanna-Liina Võsa jt.

Annetustelefonid on avatud alates 21. novembrist 26. detsembri südaööni. Helistades numbrile  900 7701 saab annetada 5 eurot, numbrile 900 7702 annetatakse 10 eurot ja numbrile 900 7703 annetatakse 25 eurot.

Tänavu ühineb «Jõulutunneliga» ka Raadio 2. Raadio 2 Aastahiti annetustelefon on 900 7707. Aastahiti hääletusnumbrit valides saavad helistajad öelda oma tänavuste lemmiklugude nimed ning annetada ühtlasi "Jõulutunneli"  heaks 5 eurot.

Televaatajate annetuskõnesid vahendavad Telia Eesti, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.
 

«Jõulutunneli» režissöörid on Maire Radsin ja Marek Miil, videorežissöör Aile Ellmann, toimetaja Marika Kaasik, assistendid Dmitri Hljupin ja Vladlen Pobjaržin, muusikatoimetaja Kaia Häelme, kunstnik Ivi Piho, juhtoperaatorid Tarmo Korol ja Raul Priks, produtsendid Ene-Maris Tali ja Ruth Alaküla. 
 

ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass. Foto: Ülo Josing/ERR

Eelmisel aastal kogus «Jõulutunnel» Eesti Vähiliidule 312 628 eurot, mille eest osteti kaks mobiilset kabinetti - üks nahavähi ja teine eesnäärmevähi varajaseks diagnoosimiseks..

2014. aastal kogus «Jõulutunnel» Lastekaitse Liidule 144 895 eurot ning selle eest toetati vähekindlustatud perede laste huviharidust. 2013. aastal kogus "Jõulutunnel" televaatajate abiga Toidupanga tegevuse toetamiseks 208 154 eurot.
 
2012. aastal oli tähelepanu all intellektipuudega noorte ja nende perede eluolu ning koguti Päikesekodu toetuseks 202 000 eurot.

«Jõulutunnel 2016» partner on Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles