Mercedes ja Ferrari plaanivad vormel 1 sarjast lahkuda?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg takes a corner during the qualifying session at the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka on October 8, 2016. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg takes a corner during the qualifying session at the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka on October 8, 2016. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP

Saksa väljaandele auto motor und sport antud intervjuus avaldas F1 sarja juht Bernie Ecclestone muret, et peagi võivad nii Ferrari kui Mercedes sarjaga hüvasti jätta.

Ecclestone'i sõnul võivad nii Mercedes kui Ferrari ühel hetkel sarjast lahkuda. Samas tõdeb F1 pikaaegne boss, et kui seeläbi sõidud paranevad ei olekski see võibolla halb otsus.

Ecclestone'i sõnul peavad korraldajad pidevalt sellega arvestama, et ühel hetkel võib keegi sarjale «nägemist» öelda. Tema sõnul peitub lahkumise põhjus aga selles, et F1 teeb brändide jaoks suure töö ära ja kui neid enam vaja ei ole, siis lahkutaksegi. Minevikust toob ta sellisteks näideteks BMW, Toyoto ja Honda.

Sama on grand prix'dega. F1'e rahaline panus toimumiskohta on suur, kuid toob kohalikele korraldajatele mitmekordse summa tagasi. Kui see eesmärk on ühel hetkel täidetud ja kohapealsed korraldajad näevad, et saavad ka ilma maailmakuulsa vormelisarjata hakkama, otsustataksegi edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles