Prantsusmaal rööviti kahelt turistilt viis miljonit euro väärtuses esemeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei
Prantsuse politsei Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix

Prantsusmaal rööviti eile kahelt Kuveidist pärit naisturistilt viie miljoni euro väärtuses esemeid.

Politsei teatel sõitsid naised mööda A1 kiirteed, mis asub Pariisist põhjas, kuid nad tegid enne Le Bourget’ lennujaama suundumist bensiinijaamas peatuse, edastab The Local.

Seal lasid kaks maskides ja relvastatud röövlit neile pisargaasi näkku ja viisid kaasa ehted, pagasi ja rõivad, mille koguväärtus on viis miljonit eurot.

Pariisi politseil on relvastatud röövide eriüksus, mis tegeleb ka nüüdse rööviga, kuid kahte röövlit ei ole seni tabatud. Röövist teatas korrakaitsjatele välismaalastele kuuluvat Bentleyt juhtinud autojuht.

Politsei teatel on tegemist juba mitmenda sellise rööviga, mis on lühikese aja jooksul toime pandud.

Möödunud kuul langes Pariisis röövi ohvriks USA tõsielustaar Kim Kardashian, kellelt röövlid viisid miljonite eurode väärtuses ehteid.

Sel aastal on toimunud veel paar samalaadset röövi, milles välismaalased on jäänud ilma hinnalistest ehetest, kelladest ja rõivastest.

Möödunud nädalal lasti Bollywoodi staarile Mallikat Sherwatile Pariisi nooblis 16. linnajaos, ksu ta elab, pisargaasi näkku ja üritati viia ta käekott.

Augustis teatas Saudi Araabia printsess politseile, et ta langes Pariisis südalinnas rünnaku ohvriks ja temalt rööviti üks miljon eurot maksev käekell.

Möödunud aasta septembris jäi Pariisis oma kallist, 180 000 eurot maksvast kellast ilma Saudi Araabia prints, keda rünnati Louvre’i muuseumi lähedases viietärnihotellis.

Prantsusmaa viimase aja kõige ebatavalisem rööv leidis aset 2014. aastal, mil Saudi Araabia kuningliku pereliikmeid ründasid kiirteel Kalašnikovidega varustatud mehed.

Lisaks on röövide ohvriteks langenud hiinlastest turistid, keda teatakse suures koguses sularaha kaasas kandvat. Samuti on jõukatelt prantslastelt päise päeva ajal avalikes kohtades viidud ehteid ja kelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles