Hiiumaa liinil kehtib homsest jäätrassiaegne parvlaevagraafik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa Rohuküla sadamas.
Muhumaa Rohuküla sadamas. Foto: Andrus Karnau

Väinamere Liinide teatel kehtib Rohuküla – Heltermaa liinil homsest, 22. veebruarist jäätrassiaegne parvlaevagraafik.

Täna kooskõlastas Hiiu maavalitsus Väinamere Liinide ettepaneku jätta Rohuküla – Heltermaa liinile sõitma parvlaeva Muhumaa, kes suudab rasketes jääoludes tagada korrektse graafikujärgse liikluse. Parvlaev Ofelia, kel kulub praegustes oludes hommikuti ühe otsa läbimiseks 4-5 tundi, jääb vastavalt kokkuleppele sadamasse seisma.

Jäätrassiaegse parvlaevagraafik on vajalik Rohukülast kell 6.30 väljuvale reisile normaalse kestvusaja tagamiseks, mis omakorda võimaldaks laeval õigeaegselt väljuda Heltermaalt kell 8.30 reisile. Seni teostas Rohukülast kell 6.30 väljuvat reisi Ofelia, ent raskete jääolude tõttu venisid need reisid 4-5 tunniseks, mistõttu ei saanud Ofelia ka Heltermaalt kell 8.30 reisile õigeaegselt väljuda.

Uues graafikus on kõige suurem muudatus esimese reisi algusaeg Heltermaalt – senise kella 6.30 asemel väljub laev kell 5.00. Lisaks jäävad ära senised Ofelia väljumised Rohukülast reedel ja laupäeval 20.30, pühapäeval 16.30 ja Heltermaalt reedel 22.30, pühapäeval 14.30 ja 18.30.

Reisijad, kellel on suletavatele reisidele ostetud e-piletid, saavad neid muuta infotelefonile 14204 helistades.

Selline graafikukorraldus kehtib kuni jäätrassi toimimise lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles