Barcelona trahvib Airbnb kasutajaid 600 000 euroga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Barcelonas
Turistid Barcelonas Foto: SCANPIX

Barcelona linnavalitsus teatas täna, et hakkab trahvima kõiki Aribnb ja HomeAway teenusepakkujaid, kel puudusid vajalikud load, hiiglasliku trahviga.

Linnavalitsuse avalduses seisis, et nad on alustanud protseduuridega, mille lõppedes saavad kõik, kes on korduvalt rikkunud kehtestatud seadust, 600 000 euro suuruse trahvi. Rikkumisena nähakse seda, kui internetis on reklaamitud majutusteenust, kuid selleks ei ole saadud eelnevalt luba, vahendab The Local.

Juunis teatas Barcelona linnavalitsus, et trahvimäära seaduse rikkumise eest tõstetakse. Alates 2012. aastast on kehtinud seadus, et kõik, kes soovivad Kataloonias majutusteenusega tegeleda, peavad oma asutuse kohalikus turismiregistris ära registreerima ning saama selleks loa.

Eelmise aasta lõpus trahvisid Barcelona ametivõimud Airbnb'd ja HomeAwayd kumbagi 30 000 euroga ning kõiki seadust rikkunud majutusasutuste omanikke toonase maksimum trahvimäära ulatuses.

Barcelona on Euroopas üks populaarsemaid linnapuhkuse sihtkohti ning kodujagamise teenused on linnale ka tugevalt mõju avaldanud. Hotellid on nüüdseks Barcelonas oma edukuse minetanud ning turistid eelistavad peamiselt alternatiivseid variante.

Lisaks on tõusnud ka korteriostu hinnad, sest kõik soovivad neid endale soetada just majutusteenuse pakkumise eesmärgil. kohalike seas on pahameelt tekitanud ka liigne lärm ning pidutsemine, piirkondades, kus seda varem ei toimunud.

Airbnb on aga veendunud, et nende teenus on eelkõige siiski positiivne, pakkudes turistidele võimalust odavalt ööbida ning ühtlasi majaomanikele võimalust veidi lisa teenida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles