Eesti Vabariik kaasesitleb: pingviinide paraad Genialistide klubis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 proov - Meister ja Mari
Eesti Laul 2011 proov - Meister ja Mari Foto: Jelena Rudi

Kolmapäeval 23.veebruaril toimub Tartus Genialistide klubis Eesti Vabariigi 93. sünnipäeva tähistamine. Üles astuvad Meister ja Mari ning plaate mängib Taivo Sõts. Uksed avatakse kell 22.30.

Meister ja Mari kohtusid möödunud kevadel, et laulda laule ja mängida kitarri, puhkpille ja muid asju. Põhituumikus on Jaan Tätte Jr. ja Mari Meentalo, aga tihtipeale aitavad meid ka teised muusikud – «Unemati» puhul näiteks kolm tütarlast Meero Muusikust. Meister ja Mari võistlevad Eesti Laulu esimeses poolfinaalis 12. veebruaril.

Taivo Sõts (23) on oma südameasjaks võtnud italo disco muusikastiili tutvustamise eestlastele. Ta on osalenud saadetes «Karaokeäss» ja «Eesti otsib superstaari» ning võitnud erinevaid lauluvõitlusi. Võluva häälega laulja Taivo Sõts on välja andud oma esimese albumi, mis sisaldab endas tõelisi italo disco pärleid. Albumi nimilugu «Popid oleme» pärineb geeniusvendade bändi Sparks albumilt «In Outer Space»(1983). Lisaks Ron ja Russell Maelile on plaadi materjali heaks kiitnud teiste seas ka saksa italo disco produtsent Tess Teiges ja uue disco generatsiooni esindajatena kreeklaste Marsheaux duo. Oma lemmiklooks uuelt plaadilt nimetab Sõts lugu «Paha ja õe»”.

Italo disco on 80ndate underground süntesaatormuusika, mis on mõjutatud 70ndate diskost ja 80ndate süntpopist. Enamus lugudest produtseeriti Itaalias ja Saksamaal ning põneva lauseehitusega ingliskeelseid sõnu lauldi tavaliselt tugeva aktsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles