Matti Nykänen pani «pommi plahvatama», lubades luua oma suusahüppemeeskonna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen
Matti Nykänen Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/Scanpix

Kunagine maailmakuulus suusahüppaja, soomlane Matti Nykänen pani Soome meedia teatel «pommi plahvatama», kuna neljakordne maailmameister lubas luua oma suusahüppemeeskonna.

Iltasanomat.fi teatel ei kavatse 53-aastane Nykänen ega tema meeskond treenida seenioride võistlusteks, vaid Nykänenist saab suusahüppetreener, kes treenib noori talente.  

Endise suusahüppekuulsuse teatel ei ole ta plaan utoopiline, vaid ta on juba alustanud meeskonna loomisega  ja kõik on seni sujunud tõrgeteta, kaasa arvatud läbirääkimised sponsoritega.

Suusahüppelegend selgitas, et tal tekkis suur soov oma lemmikspordiala juurde tagasi pöörduda, kuna Soome suusahüpe on halvas seisus.

Joutsenost pärit Nykäneni teatel on ta praegustes Soome suusahüppekoondislastes pettunud, sest väga vähesed neist näitavad häid tulemusi.

«Muutunu vihaseks, kui näen, et Soome suusahüppajad ei suuda maailmatasemel võistelda, selle tõttu tahan anda oma panuse, et Soome suusahüppajad jõuaksid maailmas juhtpositsioonile,» teatas endine kuulsus.

Nykänen rõhutas, et ta armastab suusahüppeid seni ning ta tahab jagada noortega oma oskusi ja kogemusi. Ta meeskond peaks olema komplekteeritud ja treeninguid alustatud ühe aasta jooksul.

Endine suusahüppaja ei asuta ta meeskonda üksinda, vaid tal on rida abilisi, sest tänapäeva tippspordis ei ole see võimalik üksiku hundina läbi lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles