Täna on aasta suurim ostupüha: vaata, millist tehnikat maailma suurimad veebipoed pakuvad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black Friday San Diegos.
Black Friday San Diegos. Foto: SCANPIX

Täna tähistatakse USAs aasta üht suurimat ostupüha Black Friday’d. Tele2 tootedirektor Katrin Aron annab nõu, millistel rahvusvahelistel netikaubamajadel tasub tehnikasõpradel täna silm peal hoida.

«Tänu internetikaubanduse levikule ja Black Friday kolimisele veebikaubamajadesse saavad USA ostupühast osa ka eestlased. Amazon alustas juba kaks nädalat tagasi eripakkumistega, kuid parimad hoiti tänaseks. Tuhandete pakkumiste seas leidub näiteks väga soodsaid aktiivsusmonitore ning e-lugereid, kuid netist tellides tuleb arvestada ka lisanduvate maksude ja saatmiskuluga,» ütles Aron. Amazoni diile näeb siit.

eBay pakub allahindlusega Macbook arvuteid, droone, fotokraami, telereid ja kõike muud mahlapressist tolmuimejateni. Tutvu eBay Black Friday sooduspakkumistega siin.

Hiinlaste AliExpress hõlmab tõelist eksootiliste asjade riiulit kaupadest, mida musta reede raames osta. Tuntud Hiina tehnoloogiabrändi Xiaomi kõrval on põnevaks avastamiseks valikus tehnikavidinad firmadelt Lemfo, T-Best,  Byintek, Floveme, Colmi, Senbono ja Lemado. Vaata AliExpressi pakkumisi ja telli ostud mugavalt Omniva pakiautomaati siit.

«Eelmise sajandi algusest tähistatav Black Friday kuulutab ameeriklaste jõuluostude hooaja avatuks ja toob aasta suurima müügikäibe. Mullu võttis ostuhullusest osa 134 miljonit inimest ja müügistatistika järgi kulutas üks ostleja musta reede ajal tervelt 400 dollarit,» rääkis Aron.

Mullu kalkuleeriti Black Friday müügituluks 70,5 miljardit dollarit, millest 3 miljardit kulutati veebis. Prognooside järgi oodatakse tänavu netis 25-protsendilist müügitõusu.

Must reede toimub alati tänupüha (novembri neljas neljapäev) järgsel päeval. Algselt oli Black Friday pigem kurb sündmus, sest kasvav tänupühade ostuhullus tõi rohkelt liiklusummikuid ja -õnnetusi. Positiivseks muutus päev läbi kaupmeeste, kellele see tähendas suuri käibeid ja kasumit. Et kaubanduses märgiti kahjumit punasega ja kasumit mustaga, siis must reede viitab kasumlikule reedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles