Video: Google Mapsile ilmus Trump Toweri asemel Dump Tower

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump Tower New Yorgis Manhattanil
Trump Tower New Yorgis Manhattanil Foto: XLNY/Stella Pictures/Scanpix

Google Maps kaardirakendusele ilmus järsku New Yorgis Manhattanil asuva 58 korrusega pilvelõhkuja Trump Toweri asemel Dump Tower.

Google Maps kasutajad märkasid Viiendal avenüül asuva hoone nimemuutust ja andsid sellest sotsiaalmeedias teada.

Kõrghoone kuulub USA uueks presidendiks valitud miljardärist ärimehele Donald Trumpile, kes ei ole hoone nimemuutust kommenteerinud. Samuti ei ole Google kommenteerinud, miks kaardil hoone nimi järsku muutus.

Oletatakse, et see oli viide Trumpi kolimisele pärast presidendiks saamist Valgesse Majja. Trump ja ta pere elavad seni New Yorgis Trump Toweris läbi kolme korruse ulatuvas luksuskorteris, kuid jaanuaris, mil Trump ametivande annab, saab ta elukohaks Washingtonis asuv ametlik presidendi residents Valge Maja. 

«Dump Tower» tähendab tõlkes «mahajäetud torn».

Sarnaseid juhtumeid on Google Maps kaartidega olnud ka varem. Möödunud aastal muutusid mitme Hispaania linna nimed. Nad said tagasi 1000 aasta tagused nimed, mille andsid keskajal linnadele vallutajatest moslemid. Näiteks Andaluusias asuv Algeciras sai taas nimeks Taifa de Algeciras, sellist nime ta kandis 11. sajandil.

Google’i reeglite kohaselt paluvad nad kasutajatel parandada valesid kohanimesid ning need, kes meelega muudavad paikade nimesid valeks, blokeeritakse pärast kolme nime valeks muutmist.

Augustis süüdistati Google'it, et ta eemaldas meelega oma kaartidelt Palestiina, kuid internetigigant teatas siis, et seda ei tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles