Rakvere gootifestivali DARKLAND FIRE VII peaesinejaks on Soome legend TWO WITCHES

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gootifestivali peaesinejaks on Soome legend TWO WITCHES
Rakvere gootifestivali peaesinejaks on Soome legend TWO WITCHES Foto: Promopilt

MTÜ Tumemaine Tuli korraldab Rakveres 9. - 11. detsembrini 2016 juba seitsmenda rahvusvahelise neofolk/dark folk ja industrial / postindustrial stiilide kirevat mitmekesisust hõlmava muusikafestivali DARKLAND FIRE VII. Tänavu on peaesinejateks Soome gooti rocki legend TWO WITCHES ning  dark folki ja apokalüptilist poppi omavahel sulatav südametemurdja SPIRITUAL FRONT Itaaliast.

Foto: Promopilt

Two Witches on Soome gooti rocki stseene  pioneeriks ja rahvusvaheliselt 90ndate gooti rocki etalonnimi. Band alustas 1987 ja on aktiivne kontsetbänd tänini. Neile, kes teavad midagi tolleaegsest gooti rokist on kindlasti tuttavad sellised klassikalised gootiroki klassikalised lood nagu:  „Talvenaika”, “Hungry eyes”, “Requiem”, “Bites and bloody kisses”, ”Irresistible”, “Dead dog’s howl” jne.

Rääkides bändist Two Witches ei saa mainimata jätta nende muljetavaldavat karjääri, suurt hulka plaate ja loendamatult palju klassikalisi lugusid, mis on avaldatud suurel hulgal kogumikalbumitel.

Nende salvestisi on välja antud erinevates riikides üle maailma ning nende tuurid on külastanud arvukalt erinevaid riike ja nad on üles astunud festivalide suurimatel lavadel.  Two Witches on üks neist 90ndate gooti rocki defineerivatest bändidest, sest et esindab kõike seda, mida mõeldi tol ajal mõiste „gooti” all.

Legendaarne Anne Nurmi (Lacrimosa) alustas oma lauljakarjääri selles bändis. Nii kummaline kui see ka pole, aga Two Witches esineb oma pika tegutsemisaja vältel Eestis esmakordselt. Bändi näeb aga  festivalil suisa kahel korral – festivali põhikontserdil 10.12 ja akustilises vormis 11.12 kirikukontsrdil.

Festivali põhikontserdil 10. detsembril 2016 esinevad Rakvere kultuurikeskuse suures saalis 8 oma žanrites tuntud ja tunnustatud muusikakollektiivi nii kodumaalt, lähiriikidest kui ka kaugemalt. 

Peaesinejatele lisaks astuvad üles põnev ja uuenduslik dark ambiendi projet VOLOK Ukrainast, hoogsat darkwave esitav CHAOS RESEARCH Soomest, müstilise ja mütoloogilise fantaasiafolgi tõusev täht NEMUER (Tšehhi/Norra) ning kohalikke Eesti bände esindavad seekord Varjudemaa telesrja muusikal põhineva kavaga MAUNO MEESIT , aurupungilikku fantaasiamaailma nii helis kui lavashows viiv ERIK ALALOOGA ja progemetali kollektiiv EMPHASIS tumeromantilise akustilise kavaga.

Festivali eelürituseks on traditsiooniliselt soojenduspidu Darkland Night, mis tänavu on suurejoonelisem kui kunagi varem. Selle raames 9. detsembril astuvad üles kolm lõunanaabrite industriaali labeli STURMi bändi STROPS, THINNER ja SPEEDWALD, kes kõik omal moel

industraalmuusikat edasi arendavad. Lisaks lätlaste põnevale kontsertprogrammile astub reedel üles ka rahvusvaheliselt kõige kuulsam Soome tumemuusika diskor ja alternatiivmodell DJ ZYNTHEXIA.

11. detsembril kl 14 on Rakvere Kolmainu kirikus plaanis ka juba neljandat korda toimuv Darkland Fire Advent, mis päevase madala piletihinnaga kirikukontserdi vormis võimaldab festivaliga tutvust teha kõigil huvilistel. Seekord astub akustilise eriprogrammiga üles festivali peaesineja  - Soome gootirocki legend ja selle zhanri arengus olulist kohta omav Two Witches Tamperest.

Foto: Promopilt

Olles ainulaadne kogu lähipiirkonnas, pakub rahvusvaheline muusikafestival Darkland Fire erakordse võimaluse avastada elektro-akustilise süvafolgi, gooti- ja industriaalrocki ja industriaalse alatooniga elektroonilise seisundimuusika erinevaid varjundeid, põnevaid sümbioose ja lummavaid helimaastikke oma žanrite silmapaistvamatelt esindajatelt. Festival on ka platvormiks uute rahvusvaheliste muusikaprojektide sünniks ja uute muusikaliste ideede tekkeks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles