Pärnumaalased saavad osaleda rekordi püstitamisel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekordi püstitamiseks vajalikke kilomeetreid võib koguda suusatates, sörkides ja jalutadeski. Foto on illustreeriv.
Rekordi püstitamiseks vajalikke kilomeetreid võib koguda suusatates, sörkides ja jalutadeski. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme, 24. veebruaril saavad kõik soovijad osaleda Reiu-Raeküla terviseradadel toimuval üle-eestilisel rekordiüritusel „Eesti terviseradadel... ümber maailma”.
 

Rekordikatse seisneb selles, et kõikide osalejate suusatades, sörkides või kõndides läbitud kilomeetrite kogusummast püütakse kokku saada rekordarv kilomeetreid ümber maakera.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad korraldatav sportlik rekordiüritus toimub kuuendat korda. Senine ühise liikumise rekord pärineb möödunud talvest, kus ühiselt läbitud vahemaaks saadi kokku 98 268,2 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pullese sõnul loodetakse tänavu eelmisest aastast veel parem tulemus teha. Omapoolse panuse andmiseks rekordi püstitamisse tuleb osalejatel sisestada läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse. Reiu-Raeküla terviseradadel liikujad saavad kilomeetrid kirja panna ka Raeküla parklas ja Reiu puhkekeskuses.

Kogutud tervisekilomeetrid summeeritakse ja tulemuse teeb SA Eesti Terviserajad teatavaks vabariigi aastapäeva õhtul. Raeküla radadel aitavad tervisekilomeetreid kokku lugeda Pärnu Kahe Silla klubi ja Reiu puhkekeskus.

Ühise rekordiürituse eesmärk on tutvustada inimestele nende kodukandi looduslike terviseradade võimalusi ning kutsuda kõiki tervislikult aega veetma ja tervisekilomeetreid koguma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles