Kuulus Alpi suusakuurort ehitab sisehalli

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusakuurort
Suusakuurort Foto: SCANPIX

Tignesi suusakuurort sai loa ehitada 2000 meetri kõrgusele 400 meetri pikkune siserada.

Tigensi plaan on muuta suusakuurort taas aasta ringi avatuks ning seetõttu soovitakse ehitada ka siserada, kus inimesed saaksid pidevalt suusatamas käia. Projekt läheb maksma 62 miljonit eurot, vahendab Lonely Planet.

Kohalik linnavolikogu hakkab projektile otsima rahastajaid kohe, kui detailplaneering on kinnitatud. Praegu on Tignes kõikidest Alpi kuurortidest kõige lumekindlam ning seal saab suusad alla sättida lausa üheksal kuul.

Sisehalli tuleb samuti suusalift, mis sportlased tippu viib. Siseraja plaaniga hakati kiirustama, sest kliimamuutuste mõju sealsele liustikule on olnud laastav. Varem oli Grand Motte liustik aasta ringi avatud, kuid viimaste aastatega on sellest kolmandik sulanud, mistõttu ei saa seal enam ka mõnusalt suusatada.

Eeldatavasti sulavad kõik väikesed ja keskmise suurusega liustikud Euroopas järgmise 34 aasta jooksul täielikult. Šveitsis läbi viidud uuring kinnitas ühtlasi, et keskmiselt on Alpides nüüd suusatamiseks kõlblikke tingimusi 40 päeva jagu vähem kui 1970. aastatel.

Sisehalli ehitatakse lisaks suusarajale ka bassein, kus tekivad surfajatele kolmemeetrised lained. Veel tuleb sinna 1000 magamistoaga hotell ja suur kaubanduskeskus. Ehitus peaks algama järgmise kahe aasta jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles