Eksperiment: Mihkel Raud katsetas elu võimalikkust ilma nutitelefonita

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud.
Mihkel Raud. Foto: Tele 2

Kui nutisõltlasest Mihkel Raua truu sõber iPhone 6 Plus üles ütles, oli ta silmitsi vabatahtlik-sunniviisilise eksperimendiga, kuidas elada kolm nädalat ilma nutitelefoni ja internetita.

Kuna õuna remondiks kuluv aeg tundus Rauale liiga lühike, et asendustelefon rentida, aga liiga pikk, et ilma telefonita elada, otsustas ta selleks ajaks osta kõige odavama mobiiltelefoni.

«Ei mingit andmesidet, ei mingeid äppe. Paar kohmakat klahvi, mustvalge displei ja kogu moos. Olen suurema osa elust üldse telefonita elanud, asi see kolm nädalat siis ära elada ole,» oli Mihkel Raud veendunud ning varustas end kalendri, märkmepaberi ja sularahaga takso jaoks.

Tegelikkus osutus aga tõeliseks katsumuste jadaks. «See on uskumatu, mis tehnoloogial inimkonnaga teha on õnnestunud. Võta mehelt ära tema iPhone ja järele jääb märg plekk,» tõdes Raud tagantjärele.

Kuidas möödusid Mihkel Raua nädalad ilma nutitelefonita, milliste eluliste muredega ta põrkus ja kuidas eksperiment kulmineerus, loe edasi Tele2 blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles