Värskelt uue albumi välja andnud Bastille tuleb märtsis Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti indie-popbänd Bastille
Briti indie-popbänd Bastille Foto: promo

Briti indie-popbänd Bastille on oma uue albumi “Wild World” maailmaturneel ja tuleb seda ka eestlastele tutvustama. Hittloo “Pompeii” esitajaid saab näha Saku Suurhallis juba kuuendal märtsil.

Bastille’i asutas kuus aastat tagasi laulja ja laulukirjutaja Dan Smith. Algselt sooloprojektile nime valides mõtles mees oma sünnipäevale, mis on 14. juulil. Samal päeval tähistatakse Prantsuse revolutsiooni algust ehk Bastille’i vangla vallutamist. Natukese aja pärast liitusid bändiga klahvimängija Kyle Simmons, kitarrist Will Farquarson ja trummar Chris Wood. Debüütplaadi andis ansambel välja iseseisvalt, kuid siis võttis tulevased hittmuusikud oma hõlma alla Virgin Records ja sündisid hittlood “Pompeii”, “Of The Night”, “Good Grief” ja “Things We Lost In The Fire” . 2013. aastal välja antud stuudioalbum “Bad Blood” tõusis kohe Briti muusikaedetabeli esimesele kohale ning püsis tabeli esikahekümnes kaks aastat.

Aasta pärast albumi väljaandmist nomineeriti kooslus neljale Brit Awardsile võites läbilöögiartisti tiitli. Bastille’i hittlooks sai nende neljas singel “Pompeii”, mida on Youtube’i vahendusel kuulatud üle 360 miljoni korra. Kadunud linnast rääkivat laulu saatis ülemaailmne edu ja seda müüdi rohkem kui kümme miljonit singlit. Muusika kirjutamisel ammutavad mehed inspiratsiooni erinevatest ajaloosündmustest, mütoloogiast ja kultusseriaalidest.  

Bastille’i viimane album ilmus septembri alguses ja sai nimeks “Wild World”. 19 singlist koosnev kauamängiv on juba võitnud fännide ja kriitikute südameid. “Kui te mõtlete, kas Bastille suudab luua uue “Pompeii”, siis muretsemiseks pole põhjust. Nad tegid seda terve uue plaadi jagu,” kirjutas kriitik Charlotte Gunn maineka muusikaväljaande NME veergudel.

Bastille saabub uue albumi tuuriga Tallinna kuuendal märtsil, esinedes Saku Suurhallis. Piletid tulevad müügile alates 5. detsembrist ja on saadaval Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles