Rootsi lasteaias sai karistada laps, kes ei öelnud «aamen»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed
Lasteaed Foto: Panther Media/Scanpix

Roots õppeasutuste inspektsioon uuris lasteaias aset leidnud juhtumit, milles laps ei öelnud söömise lõppedes «aamen» ja selle tõttu ei lubatud teda laua tagant lahkuda.

Tegemist on kristliku lasteaiaga, kus lapsed peavad pärast söömise lõpetamist ja enne laua tagant püsti tõusmist ütlema kas «aamen» või tänupalve, edastab The Local.

Inspektsiooni raporti kohaselt jäeti kolmeaastane laps koos kasvatajaga laua taha seni, kuni ta vanemad talle kella 16.00 ajal järele tulid. Samal ajal said teised lapsed mängida, kuid karistada saanul see keelati.

Raporti kohaselt rikkus see lasteaed lapse religioosseid õigusi ja teda karistati ebaõiglaselt, võrdse kohtlemise reegleid eirates.

Lasteaia esindajad kirjutasid kohalikele võimuesindajatele kirja, milles selgitasid intsidenti ja teatasid, et nad ei karista lapsi sellisel viisil just sageli.

«Tegemist oli ühekordse juhtumiga. Olime söömas ja laps ei allnud korraldustele, vaid tegi seda, mida heaks arvas. Ütlesime talle, et ta jääb seni laua taha, kuni ta korraldusele allub. Laps jäi laua taha karistuseks liiga kauaks, oleksime pidanud ta varem ära lubama,» seisis lasteaia juhi kirjas.

Inspektsioon ja kohalik omavalitsus jäid lasteaia selgitusega rahule, kuid lasteaed peab vanemaid juhtunust informeerima ja tegema, et enam midagi sellist aset ei leiaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles