Video: astronaut Buzz Aldrin evakueeriti Antarktikast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buzz Aldrin Uus-Meremaa Christchurchi haiglas
Buzz Aldrin Uus-Meremaa Christchurchi haiglas Foto: Christina Korp/AP/Scanpix

USA kosmoseagentuuri NASA endine astronaut Buzz Aldrin, kes oli teine Kuul kõndinud inimene pärast Neil Armstrongi, külastas Antarktikat, kus ta haigestus ootamatult ja ta tuli evakueerida.

86-aastane Aldrin, kes oli Antarktikas USA teadusfondi (National Science Foundation- NSF) turistina, toimetati helikopteri abil Uus-Meremaale Christchurchi haiglasse, edastab foxnews.com.

Buzz Aldrinit sõidutatakse ratastoolis Christchurchi haiglasse / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Buzz Aldrinit sõidutatakse ratastoolis Christchurchi haiglasse / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

«Antarktikat külastanud eakas isik vajas kiirest meditsiiniabi, ta lennutati Amundsen-Scotti jaamast McMurdo jaama ja sealt edasi Uus-Meremaale. Patsiendiks oli Buzz Aldrin, kes kes oli 1969. aastal teine inimene, kes astus Kuule, olles samas Apollo 11 missiooni kuumooduli piloot,» teatas NSF.

Ei ole teada, milline terviserike Aldrinit tabas ja milline on tema praegune seisund.

Aldrin on Apollo 11 kosmosemissiooni, milles jõudsid esimesed inimesed Kuu pinnale, ainus elusolev astronaut.

Buzz Aldrin lõpetas 1951. aastal West Pointi sõjaväeakadeemia, ta oli Korea sõjas lahingulendur ning 1963. aastal valis NASA välja ta astronautide programmi.

Aldrin ütles 20. juulil 1969 ka kuulsaks saanud lause: «Houston, siin Tranquility baas. Kotkas on maandunud», see oli viide, et kuumoodul oli maandunud Kuu pinnal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles