Tudengid lõbutsevad kolm päeva Pärnus

Andris Tammela
, 24tundi.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengipäevade üks tõmbenumbreid on tudengikabaree.
Tudengipäevade üks tõmbenumbreid on tudengikabaree. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel nädalavahetusel kasvab suvepealinnas hüppeliselt tudengite arv, kui üliõpilased kõikjalt Eestist kogunevad Pärnusse 13. korda oma talvepäevi pidama.

„Arvatavasti tuleb Pärnusse kuni 500 tudengit,“ märkis tudengite talvepäevade „Talvekad 2011“ üks peakorraldajaist Eva Kuslap. „Täpset arvu ei oska öelda, küll tean, et kindlasti tulevad kohale seltskonnad Narva kolledžist, Tartust ja Tallinnast. Samuti ootame ohtrat Pärnu kolledži tudengite osavõttu.“

Sportimine on popp

Kuslap lisas, et mitmele „Talvekate“ võistlusele on end väga aktiivselt kirja pandud ja nii on oodata arvukat osavõttu vesivõrkpallist, bowlingu’st, piljardist ja korvpallist.

„Talvekad“ algavad reede õhtul täiesti uue üritusega, kui kesklinnas Viienda Villemi pubis mängitakse “Tudengi aliast”. Kuslapi kinnitusel on tegu täitsa tavapäraselt vahva “Aliase” mänguga, milles sõnaseletamises võtavad üksteiselt mõõtu neljaliikmelised üliõpilasvõistkonnad.

Reede õhtu tippsündmus on Tervises toimuv tudengikabaree, mille alateema sedapuhku „Jääaeg – maailma lõpp või uue algus?“.

Kui varasematel aastatel on tegu olnud väga popi ettevõtmisega, siis tänavu pole tudengid Kuslapi teatel kabaree vastu elavat huvi tundnud. Samuti ei osale mullu laineid löönud õppejõudude võistkond. „Loodan, et kabareesse registreerumine toimub üsna viimasel minutil,“ avaldas Kuslap optimismi. „Viis kuni kümme võistkonda saame ikka kokku.“

Üliõpilased lõpetavad oma talvepäevade esimese päeva südalinna ööklubis Bravo, kus astub üles tänavu „Eesti laulul“ osalenud Argentina-Eesti kollektiiv Elmayonesa. Bravo programmijuhi Erko Kääratsi kinnitusel leiab lõbustuskoha lounge’is aset tudengiolümpia, kus üliõpilased katsuvad jõudu mängukonsooliga X-Box 360.

Suitseb saun ja näeb suvemoodi

Laupäev kujuneb aga väga sportlikuks. Ots tehakse lahti hommikul kolledži juures virgutusvõimlemisega. Sellele järgnevad rannajalgpall Pärnu rannas, jääpall Surfiklubi talverannas, korvpall Ülejõe gümnaasiumis, sõudeergomeetrid kolledžis ja vesivõrkpall Tervises. Peale selle toimuvad pokkeri-, bowling’u- ja piljarditurniir.

Laupäeval kell 15 näeb kolledži lähedal taas poolpaljaid külma põlgavaid üliõpilasi, kes vihtlevad TTÜ saunaklubi üles seatavas tudengisaunas ja suplevad ehk lumeski, nagu varem on juhtunud.

Õhtuse programmi juhatab sisse kolledži juurest väljuv meeleolukas pubibuss, mis läbib lõbustusasutusi ja jõuab lõpuks kuursaali, kus tuleb „Talvekate“ lõpupidu. „Varasematel aastatel on pubibuss olnud puupüsti täis ja usun, et tänavugi sõidab sellega rohkem rahvast, kui on bussis ametlikult kohti ette nähtud,“ rääkis Kuslap. „Muusikuid meil kaasas ei ole, kuid kindlasti laulame meeleolu üles.“

Kuursaali programmijuhi Urmas Lassi teatel toimub tudengitele suur kõrtsi-show’, mille raames korraldatakse moekonkurss „Hüpper-super rannariietus 2011“.

„Võistlusel tuleb valmistada Jägermeistri kilest reklaamlintidest rannariided, mis sel suvel lööks Pärnu rannas kõik pahviks,“ seletas Lass. „Võistkondadel tuleb teha kolm naiste ja kolm meeste kostüümi ja tutvustada neid kuursaali peolistele. Võistlejaid hindab karm, aga õiglane žürii.“

Moeüritusel teevad moodsat muusikat ansambel Hellad Velled ja DJ Maanus Metsik.

Tudengid tõmbavad oma talvepäevad kokku pühapäeva hommikul Pärnu kolledžis, kus meenutatakse möödunud sündmusi ja saadetakse ellujäänud pidulikult koduteele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles