Ligi 100 000 newyorklast on andnud allkirja Melania Trumpist lahtisaamiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump, Barron Trump ja Melania Trump
Donald Trump, Barron Trump ja Melania Trump Foto: Paco Anselmi/PA Wire/PA Images/Scanpix

Järgmise aasta jaanuaris saab Donald Trump USA 45. presidendiks ja kolib New Yorgist Washingtoni Valgesse Majja, kuid ta abikaasa Melania Trump teatas mõni aeg tagasi, et poja Barroni kooli tõttu jääb ta New Yorki.

Nüüd koguvad newyorklased allkirju petitsioonile, milles nõutakse Melania Trumpi lahkumist linnast ja seni on allkirja andnud ligi 100 000 inimest, edastab The Independent.

Tavaliselt kolib presidendi pere kohe Valgesse Majja, kuid Melania Trump tahab jääda New Yorki oma poja kooliaasta lõpuni, mis lõpeb juunis.

Trumpide turvamine maksab New Yorgile umbes üks miljon dollarit päevas.

Newyorklased paluvad petitsioonis, et New Yorgi kuberner Andrew Cuomo ja linnapea Bill De Blasio keelduksid maksmast Trumpi naise turvamise eest pärast seda, kui Trump on kolinud New Yorgi Trump Towerist Washingtoni Valgesse Majja.

«New Yorgi maksumaksjad ei soovi, et Trumpide turvamisele kulub üle ühe miljoni dollari päevas ja selle tõttu peaks Melania pärast oma mehe presidendiks saamist lahkuma. Trumpide turvaraha saaks kulutada linna teedele, tänavatele, torustikele, valgustusele, uute töökohtade loomiseks ja teisteks vajalikeks kulutusteks. Maksudollaritest peaksid kõik linna elanikud kasu saama, mitte ainult Trumpid,» seisab petitsioonis.

Melania Trump tunnistas kohe pärast oma mehe valimisvõitu, et tal on raske jätta maha oma kodu Trump Toweris ja kolida teise linna elama. Samuti saadab ta oma poega iga päev Manhattanil asuvasse erakooli.

New Yorgi politsei teatel on olnud presidendiks saava Trumpi ja ta pere turvamine neile suur väljakutse, kuna Trump Tower asub kesklinnas, kus on palju autosid ja inimesi.

Kui proua Trump jääb pärast oma mehe ametisse asumist New Yorki, siis hakkab Trump neid külastama ja see omakorda kasvatab USA esipere turvamise kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles