Mehed olid kümnetele lesbidele spermadoonoriteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees oli 30 lesbile spermadoonoriks
Mees oli 30 lesbile spermadoonoriks Foto: SCANPIX

Austraalia viljakusekspert Andrew Dutney tõi avalikkuse ette kaks juhtumit, milles kaks meest olid kümnetele lesbidele spermadoonoriteks, kirjutab news.com.au.

Esimesel juhul jäid doonorist rasedaks 30 naist ja teisel 29 naist. Kõik nad kandsid lapsed lõpuni ja tõid ilmale, kirjutab news.com.au.

Mõlemad mehed olid pärit naiste tutvusringkonnast.

Esimese juhtumi naised otsisid üksteist üles ja korraldasid pikniku, et üksteise ja lastega tuttavaks saada, ennetamaks olukorda, mille tagajärjeks oleks võinud nende laste seas olla intsest.

Teise juhtumi puhul elavad kõik ühe mehe spermast viljastatud naised Adelaide`is. See võib aga tekitada teoreetiliselt olukorra, kus nende lapsed täiskasvanuna võivad kohtuda ja järglasi saada.

Tekib niinimetatud «suure küla» fenomen, mis võib kogemata intsestini viia.

Lõuna-Austraalias on spermadoonorite isikuandmed avalikud ja selle tõttu on üha vähem mehi hakanud viljakuskliinikute spermadoonoriteks.

Kuna viljakuskliinikud ei teeninda homoseksuaale ning seaduse kohaselt tohivad doonorlust ja kunstlikku viljastamist kasutada ainult viljatud paarid.

Selle tõttu on paljud lesbid otsinud muid võimalusi – otsinud rasestumiseks mõne sõbra või tuttava või siis doonori interneti kaudu.

«Kuna viljakuskliinikud ei teeninda lesbisid, siis otsitakse muid võimalusi lapsi saada. Siinse kaks juhtumit on head näited,» lausus viljakusekspert Dutney.

Dutney arvates tuleks viljakuskliinikutel teenindada ka lesbisid, sest siis saaks tulevikus intsetijuhtumeid lihtsamalt vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles