Video: mees virutas kängurule, et oma koera päästa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalias virutas New South Walesi Taronga Western Plains loomaaia töötaja kängurule, et päästa oma koera Maxi kukkurlooma käest.

Austraalia meedia teatel oli lööjaks loomaaia elevandihooldaja, 34-aastane Greig Tonkins.

Tonkins oli koos grupi kaaslastega metsseajahil, kui järsku sattus ta koer känguruga kokku. Kohal olnud tegid juhtunust fotosid ja videoid, mille postitasid sotsiaalmeediasse.

Kuna Tonkins oli üle kahe meetri pikk, siis oli tal lihtne võidelda umbes sama pika känguruga.

Loomaaia esindaja teatel ei olnud Tonkinsil õigus metslooma lüüa ja selle tõttu kaalutakse ta karistamist.

«Meie jaoks on loomade, ka metsloomade heaolu tähtis. Uurime juhtunut ja kaalume, kas Tonkinsit peaks känguru ründamise eest karistama,» teatas Taronga loomaaed.

Tonkinsi sõprade sõnul käitus ta õigesti, et kängurule vastu hakkas, sest lisaks koerale oleks ta võinud ka neid rünnata.

Sõprade teatel kommenteeriti nende jahilkäiku ja känguruga kokkupuudet sotsiaalmeedias, kus öeldi et need jahimehed kindlasti tapsid selle känguru.

«Nimetatud känguru on seni elus, Greig kaitses lihtsalt oma koera ja ka meid, kuna temal on loomadega rohkem kogemusi,» selgitasid sõbrad.

Osade kommenteerijate arvates oli kogu stseen lavastatud ja hiljem ka arvutis töödeldud.

Ühel jahil olnutest, Sadly Kailemil, oli viimases faasis vähk ja ta suri möödunud nädalal ning ta maetakse sel nädalal.

Jahiseltskonna sõnul on nad australlaste negatiivsest reageeringust üllatunud, sest koer oleks võinud suure kukkurlooma tõttu elu kaotada.

Tonkins on Austraalia jahimeeste ühingu liige ja ta koer Max on treenitud koer, kes on saanud koerte võistlustelt mitmeid auhindu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles