Pariisi võimud plaanivad müüa armastuslukud, et saada põgenike jaoks 100 000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi ühel sillal olnud armastuslukud
Pariisi ühel sillal olnud armastuslukud Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP/Scanpix

Prantsusmaa pealinna Pariisi võimud plaanivad müüa möödunud aastal sildadelt eemaldatud armastuslukud, et nende müügist saadud rahaga aidata põgenikke.

Poolteist aastat tagasi eemaldasid linnaameti töölised Pariisi sildadelt umbes üks miljon lukku, mille olid neile pannud armastajad paljude aastate jooksul, edastab The Local.

Lukud tuli eemaldada, kuna muutsid sillad varisemisohtlikeks.

Alates sellest on 65 tonni armastuslukke olnud linnavalitsuse laos tolmu kogumas, kuid enam mitte kauaks.

Pariisi linnavalitsuse keskkonnajuht Bruno Julliard teatas, et nüüd nad panevad need lukud müüki ja loodavad, et on huvitatuid, kes soovivad saada osa Pariisi nüüdisajaloost.

«Inimesed saavad osta niipalju lukke, kui soovivad ja väga mõistliku hinnaga. Lukkude müügist saadav tulu läheb põgenike eluolu parandamiseks,» teatas Julliard.

Linna esindaja loodab, et lukkude müük toob sisse umbes 100 000 eurot. Need lukud, mis jäävad müümata, sulatatakse vanametalliks ja müüakse metallina.

Lukkude müük peaks algama järgmise aasta alguses, kuid täpne kuupäev on veel paika panemata.

Kuid on ka neid, kelle arvates ei ole tohtinud Pariisi sildadelt lukke eemaldada, kuna need on osa linnapildist.

Pariisis elavad ameeriklased Lisa Taylor Huff ja Lisa Anselmo lõid ühenduse No Love Locks, mis aitab põgenikke ja nende arvates teenivad armulukud õiget eesmärki.

«Põgenike aitamine on armastuse näitamine. Loodame, et teised linnad järgivad Pariisi eeskuju,» teatasid naised.

Pärast Calais's asunud põgenikelaagri sulgemist sel sügisel suundusid paljud seal olnud Pariisi, kus nad uue telklaagri püsti lõid ja meeleavaldusi korraldasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles