Time kuulutas Donald Trumpi aasta inimeseks ja sotsiaalmeedia hullus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump väljaande Time esikaanel
Donald Trump väljaande Time esikaanel Foto: Nadav Kander/AP/Scanpix

Mainekas väljaanne Time teatas eile, et nende aasta inimeseks on USA tulevane president Donald Trump, kuid see tõi sotsiaalmeedias kaasa meemidelaviini ja humoorikad kommentaarid.

Time’i esindaja Radhika Jonesi teatel valisid nad Trumpi, kuna ta on aasta «uudispomm» ja ta tegevus ilmestab kogu aastat.

Paljudele ei meeldi, et miljardärist ärimehest, kes varem kogus kuulsust meelelahutuses ja kes on poliitikast võrdlemisi kaugel olnud, sai järsku võitja ja maailma mõjukaim isik.

Trumpile aasta inimese tiitli andmine näitas, mida temast üldiselt arvatakse, kuid tal on piisavalt vastaseid, kes teda pilavad.

Kohe võrdlesid irvhambad Trumpi  Time’i esikaanel natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleriga, kelle Time valis aasta inimeseks 1938. aastal.  Time on varasemal ajal  nimetanud aasta nimeseks ka Nõukogude Liidu diktaatori Jossif Stalini ja Itaalia diktaatori Benito Mussolini.

Sotsiaalmeediasse pilt, millel Trumpile on tehtud Hitleri soeng ja vuntsid.

Mitmed märkasid, et Trumpi pea juures moodustab Time kaks sarve, tehes temast «saatana».

Sotsiaalmeedia kasutajate sõnul on Time'i Trumpi pilti väga palju töödeldud, et ta parem välja näeks. Oli ka neid, kes õnnitlesid saates Saturday Night Live Trumpi kehastanud näitlejat Alec Baldwinit presidendiks saamise puhul.

Trumpi kujutati ka  «Sõrmuste isandast» tuntud Mordori ja Keskmaa juhi Sauronina. Veel ühel pildil istub tulevane president toolil alasti, juures tekstid «Pervert of the Year» (Aasta pervert) ja «Groper in Chief of the Divided State of America» (Jagatud USA esikäperdaja), mis viitab 2005. aasta videole, millel on kuulda teda naisi solvavat.

Pilte vaata siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles