Video: uus trend tervisespordis, rooma nagu imik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik roomamas
Imik roomamas Foto: /©The Image Works / TopFoto/Scanpix

Lehekülje Big Think teatel on maailmas aina enam hakanud populaarsust koguma uus treenimisviis, milleks on neljal jäsemel roomamine nagu seda teevad imikud.

Selle harrastajate teatel treenib selline liikumisviis kogu keha ja selleks ei ole vaja abivahendeid.

Füsioteraapililised uuringud on näidanud, et roomamine on kasulik mitmel viisil, seda soovitatakse ka neile kes mõnest haigusest ja operatsioonist paranevad ning ei saa väga intensiivselt treenida.

Ala soosijate sõnul aitab see sportimisviis näha maailma lapse tasandilt ja see on lõbus. Selline liikumisviis meenutab ka loomade liikumist ning stressi maandamiseks saab ümber kehastuda näiteks kassiks, koeraks või mõneks teiseks loomaks.

«Täskavanute keha kaotab painduvust, kuid roomamine annab selle tagasi. Samuti aitab selline sport maandada stressi, kuna saab minna tagasi väikelapseaega. Osadele inimestele meeldib end võrrelda mõne loomaga ja selle tõttu on see liikumine lõbus. Seda saab teha koos kaaslastega või üksinda,» teatasid entusiastid.

Täiskasvanute roomamine on väga populaarne Hiinas, kus seda seostatakse taiji ja qigong'iga, kuid ka USAs, kus sellest on saanud igasuguste võimlemiste ja jooga kõrval tähtis treeningviis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles