Värvikas sisekujundaja Maile Grünberg: Eesti naised on väga ilusad ja moekad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekujundaja Maile Grünberg
Sisekujundaja Maile Grünberg Foto: ERR

Pühapäeval eetris olnud ETV disainisaate "Kapist välja" neljandas osas oli teemaks disain sisekujunduses. Oma moe- ja stiililemmikutest rääkis tuntud kodumaine sisekujundaja Maile Grünberg.

"Mul on julgust kasutada värve oma riietuse juures. Ma arvan, et see on ka põhjus, miks ma olen muutunud ikooniks ja natukene niiviisi välja paistan," arvas Grünberg. Palju legendaarseid interjööre loonud naine on tuntud ka oma punase pea poolest, mida tema sõnul on nii kiidetud kui ka laidetud. “Punane juus on praegu ikkagi ka väga in," kinnitas Grünberg. "Ma armastasin krepptangidega tehtud laineid ja siis ma vaatasin, et punane pea, krepptangid – et kõik on nagu väga omal kohal ja õige ja nii ta tuligi, aga sest on ikkagi tükk aega tagasi, nii et kõik mäletavad mind selle soenguga."

Lemmikriiete leidmiseks on tal lihtne valem. "Mis mulle meeldivad ja sobivad, need ma tunnen hoobilt ära," ütles Grünberg. "Kui ma näen midagi, mis mulle tõesti meeldib, siis ma olen häbematu tüüp ka, et kindlasti pean selle ära ostma." Oma moe-eelistustena tõi naine välja kodumaised moeloojad Aldo Järvsoo ja Tanel Veenre, kellega ta on koostööd teinud ja kelle rõivaid väga hea meelega kannab.

"Mida ma muidugi üldse ei salli, on see taaskasutus," tõi Grünberg välja. "Minu meelest on naisele väga hea, kui ta saab osta endale uusi riideesemeid."

Grünbergi stiili juurde on alati kuulunud ka erinevad silmatorkavad ehted. "Ma olen ikkagi ehtne naine, kes armastab kõiksuguseid ehteid," sõnas Grünberg. "Ma ikka vahetan ehteid kogu aeg, vastavalt riietusele, ja Katrin Amose ehteid on mul ostetud terved komplektid."

Lõpetuseks kinnitas Grünberg, et Eesti naised on väga ilusad ja moekad. "Ma olen alati Eesti naistest vaimustuses, mulle nii meeldivad. Nad oskavad kanda riideid, on efektsed. Eesti naised on maailma parimad naised," kiitis sisekujundaja.

Disainisaade "Kapist välja" piilub Eesti disainimaailma tagatubadesse - kes teevad, kuidas teevad, miks teevad ja kellele teevad. Igas saates keskendutakse ühele teemale - meestele ja lastele loodud disain, bränding, ehted, tegijad välismaal ning palju muud. "Kapist välja" on ETV eetris igal pühapäeval kell 11.15. Esimesed neli osa on vaadatavad ka saate koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles