Video! Räppar Abraham avaldas uue albumi tagamaid: vähem roppust, aususe testimine ja Toomas Hendrik

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede, 9.detsembri, õhtul toimus ürituse Eksistants raames Pärnus restoranis Kolhethi juba traditsiooniks saanud autoriõhtu, kus seekord rääkis oma tegemistest tuntud räppar Abraham, kes juba ligi 10 aastat lavalaudu oma riimidega kulutanud.

Samal õhtul esitles Abraham fännidele Pärnus klubis Tempel ka oma ahjusooja albumit «Kaine mõistus», mis on räpparile kolmas sooloalbum.

Albumil on nii rahulikke kui ka agressiivsemaid palasid, lisaks leiab sealt nii reggae- kui ka etnoräppi. Detsembris on oodata ka, «Toomas Hendriku» video kõrvale teist, tumedamat videosinglit «Ma ütlen neeger». Albumi on Abraham pannud oma kodulehele tasuta allalaadimisest ning plaati kui sellist omale soetada ei saa.

Autoriõhtu: räppar Abraham Gruusia restoranis Kolhethi
Autoriõhtu: räppar Abraham Gruusia restoranis Kolhethi Foto: Madis Sinivee

Esimene avaldatud singel albumilt oli presidendist Toomas Hendrik Ilvesest, mis tekitas meedias ja fännides ohtralt melu ja küsimusi. «See tundus lihtsalt hästi loomulik minu jaoks. Sepapoiste lugu käis ja Toomas Hendriku nägu oli ees. Lood tulevad lihtsalt. Tegime sellele video, siis oli nii palju materjali, et tuli juba ka album,» rääkis Abraham autoriõhtul, et kõik toimus kuskil nelja-viie kuuga. «Nii hea see lugu ei olnud, et Toomas kutsuks ossikükki tegema,» lisas muusik presidendist pajatava loo kohta.

Muide, kui kellelgi tekkis küsimus, miks neegritest ja juutidest räppival artistil on lavanimeks Abraham, siis selle pani talle kunagi riimimeister Põhjamaade Hirm ning see jäi lõpuks lihtsalt külge.

Uurisime lisaks, kuidas erineb muusikavaliku poolest album eelmisest ning miks vähendas räppar värskes muusikas roppusi. Kui palju valutab Abraham südant maailmas toimuva üle, jälgib uudiseid ning millistele inimestele on tema muusika suunatud? Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles