Trummi ja bassi kogukond valmistub peoks: nostalgiat pakkuv Jõululegend ärkab taas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Headread
Headread Foto: Mark Slavin

Kohalikul trummi ja bassi kogukonnal on tõenäoliselt siiani eredalt meeles täpselt aasta eest aset leidnud nostalgiapommist tantsupidu Jõululegend, mille raames üllitasid vanameistrid Dzheimz & Ninja oma poolteist kümnendit rahvast teeninud menudebüüdi «Newdancebeat» apelsinikarva vinüüli kujul. Meenutuseks, et nende album "Newdancebeat" on tänaseni siinse tantsumuusikakultuuri üks olulisemaid verstaposte, mis rebis uue aastatuhande algul pisikesteks tükkideks mitmed eelaimdused ning kaotas ahistavad nähtamatud kastid kodumaiste produtsentide võimekuse ümbert.

Põhjust suurejooneliseks tähistamiseks leiab ka nüüdselt Jõululegendi ürituselt - nimelt avaldab Probe Recordings sel nädalal 12" vinüülsingli «Karjala» (Headread remix) / Varta (Planeet remix) ning seda eksklusiivselt piiratud tiraažis talviselt lumivalge vinüülkettana. Värske šedöövri lansseerimisele aitab 17. detsembril kohvikus Sinilind toimuval minifestivalil kaasa terve müriaad kohalikke olnuid, olevaid ja olema hakkavaid nimesid, millede ette deklameerimisel siinkirjutajalgi püksid kergelt püüli sõeluma hakkavad. Suure saali eest vastutavad Lu:k, Raul Saaremets, Headread, Planeet, Dzheimz & Ninja, Leslie Da Bass, To-Sha, L.Eazy, Drummie, Mark Slavin, Cezol, Conflict, Demie, Stare & Focus, Käärkäsi, Audioholic, Dj Green, MC Basket, MC Okym ja VJ Denis ning väikse saali hõivavad taaskord totakalt lahmiva peoseeria Rändom vedurid eesotsas semiunustatud dj-grupeeringuga Lest Diet.

100 eksemplariga piiratud valget vinüüli saab osta nii peolt kui plaadipoest Biit.Me, autogrammidega versiooni ihaldavad indiviidid saavad kartmatult pöörduda Dzheimz'i & Ninja Facebooki lehe poole. Ja muide, huvitunuil soovitame lunastamisega kiirustada, sest aasta eest ilmunud «Newdancebeat» 200 oranži vinüülplaati on tänaseks pea viimseni uue kodu leidnud.

Dzheimz & Ninja / Promo
Dzheimz & Ninja / Promo Foto: promo

Kohtumiseni 17. detsembril Sinilinnus, aasta kõige põntsuvamal jõulupeol.

Üritus Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles