Pildid ja video: kolumblased mälestavad julmalt tapetud seitsmeaastast tüdrukut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerikas Kolumbias tulid inimesed tänavatele, et mälestada julmat tapetud ja vägistatud seitsmeaastast tüdrukut, samas nõudes lastevastase vägivalla lõpetamist ja kurjategija karistamist.  

BBC teatel maeti narkouimas kurjategija käe läbi elu kaotanud Yuliana Samboni möödunud nädalal pealinna Bogota kalimistule.

Kolumbias mälestatakse seitsmeaastasena elu kaotanud Yuliana Sambonit
Kolumbias mälestatakse seitsmeaastasena elu kaotanud Yuliana Sambonit Foto: Fernando Vergara/AP/Scanpix

Yuliana mängis ülemöödunud nädalal Bogota töölislinnaosas oma koduõuel, kust tundmatu isik ta röövis ja koos temaga halli värvi autos minema sõitis. Politsei leidis väikese tüdruku surnukeha vaid mõned tunnid pärast ta röövimist jõuka arhitekti korterist Chapinero linnaosast.

Kolumbia meedia teatel oli röövija peitnud tüdruku surnukeha vannitoas oleva mullivanni taha. Kriminalistide teatel tapeti laps kägistades, ta surnukehal oli jälgi piinamisest ja seksuaalsest vägivallast.

Politsei tabas Yuliana röövimises ja mõrvas kahtlustatava 38-aastase arhitekti Rafael Uribe Noguera Bogota erakliinikus, kus ta sai narkovõõrutusravi. Kolumbia sotsiaalmeedias levib video, milles politsei teatab haiglavoodis olevale mehele ta kinnipidamisest ja ta õigustest. 

Mees on seni eitanud tüdruku röövimist, vägistamist ja tapmist. Kolumbia meedia teatel võib teda süüdimõistmisel oodata ees kuni 60 aasta pikkune vanglakaristus.

Yuliana saatus tõi kolumblased tänavatele avaldama meelt laste ja naiste vastu suunatud vägivalla vastu. Lisaks nõutakse Kolumbia meedias ja sotsiaalmeedias, et vägistaja ja tapja saaks karmi karistuse.

Kolumbias mälestatakse seitsmeaastasena elu kaotanud Yuliana Sambonit
Kolumbias mälestatakse seitsmeaastasena elu kaotanud Yuliana Sambonit Foto: Fernando Vergara/AP/Scanpix

Sel teemal võttis sõna ka Kolumbia president Juan Manule Santos, kes avaldas lapse kaotanud perele kaastunnet, kuid samas nõudis kurjategija karistamist.

Kuriteos kahtlustav isik on pärit Kolumbia jõukast ja mõjukast perest, kelle liikmete seas on mitmeid tunnustatud arhitekte ja advokaate. Yuliana pere seevastu kuulub põliselanike indiaanlaste hulka, Sambonide pere tulid maalt suurlinna paremat elu otsima.

Kolumbia sotsiaalmeedias lahavatas tuline diskussioon teemal, kas oletatava mõrvari jõukus ja mõjukad pereliikmed päästavad ta karistusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles