Video: Gerd Kanteri eraelu on nagu tõeline muinasjutt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes on Eesti parimad sportlased 2016? Üks populaarsematest kandidaatidest on kindlasti kettaheitja Gerd Kanter. 

Gerd Kanter jõudis EMilt tagasi koju. 
Gerd Kanter jõudis EMilt tagasi koju. Foto: Erik Prozes

Olümpiavõitja ja maailmameister kettaheites Gerd Kanter eraelu on nagu tõeline muinasjutt.  

2007. aasta 7.oktoobril abiellus Gerd Uus-Meremaal oma kallima Liina Pärteliga. Pea kuus aastat hiljem, 2016. aasta 20.märtsil sündis nende perre esimene laps, imearmas poeg Kristjan. 

Kui palju on aga Gerdil üldse treeningute ja võistluste vahepeal aega pojaga koos mängida?

Gerd: Suvel on aega vähem, aga sügisesel ajal on põhikoormus lapsega tegeleda minu peal, kuna abikaasa läks septembris tööle. Käime koos pojaga Teletorni juures, lasteväljakul mängimas. Aga eks pojake ikka ise otsustab, mida ta teha tahab.Loomulikult meeldib talle rattaga sõita, palli mängida..., ikka sellised poiste mängud.

Kristjan, nagu isagi, tunneb ka spordi vastu suurt huvi

Gerd: Ta on minuga võistlustel ikka koos käinud ja kui ta kuskil ikka staadionit näeb, siis sealt on väga raske mööda sõita. Kui ta näeb jalgpaliiväljakut, kus poisid palli mängivad, siis on kohe: «Võistlus, võistlus, võistlus!»

Tal on nii minu asjad selged ja ta on näinud ka teisi erinevaid spordialasid. Oleme käinud koos Eesti korvallikoondise mänge vaatamas ja eks telekast näeb ka kõike samamoodi. Suviseid olümpiamänge jälgis poiss suure huviga.

Kristjani jaoks on isa väga suur iidol, sest kettaheite matkimine tuleb tal suurepäraselt välja

Gerd: Oli selline juhtum, kus Kristjan nägi mind võistlustel ketast heitmas ja sinna juurde kuulub ka äraviske ajal suur karjatus. Järgmine päev läks poiss lasteaeda ja hakkas sama valjult mänguasju heitma. Abikaasa pidi siis mures kasvatajale selgitama, millest see johtub. 

Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aga mis Gerdist edasi saab? Kas mees hakkab üha rohkem pühenduma isarollile või jätkab profisportlase karjääri veel aastaid?

Gerd: Kas just aastaid..., seda on keeruline öelda, sest vanust on ka juba 37 aastat. Kevadel saan juba 38. Aga kindlasti oleks veel mõned aastad selles karusellis tiirelda. Kui medalikonkurentsi võimekust veel on, siis seniks sooviks ikka oma asja veel teha.

2016. aasta spordiaastat hindab Gerd ise keskmiselt. Euroopa Meistrivõistlustelt tõi ta pronksmedali, aga olümpial tuli leppida tubli viienda kohaga. 

Gerd: Olümpiavõistluste lõpu rebimine oli tugev. Ega ma sellist asja polegi varem kogenud. Isegi mulle, kes ma olen selles karusellis 16 aastat tiirelnud, oli midagi uut. Muidugi arvasin, kui Martin end teisele kohale heitis, siis on Eestile medal käes, aga jah... Saksa konkurendid otsustasid siiski, et see on nende pidupäev ja võtsid meilt medali ära. 

Aga kes on Gerdi arvates aasta 2016 Eesti parimad sportlased, seda vaata juba videost!

Eesti Olümpiakomitee korraldatav «Aasta sportlane 2016» rahvahääletus kestab kuni 20. detsembrini. Oma hääled saab anda interneti teel aadressil www.postimees.ee/spordigala.

Spordiaasta parimad tehakse teatavaks 27. detsembril toimuval «Spordiaasta Tähed 2016» auhinnagalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles