Hiinas hakatakse ehitama läbipaistvat silda

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbipaistev sild
Läbipaistev sild Foto: martinduplantier.com

Augustis avasid hiinlased Hunani provintsis maailma pikima ja kõrgeima klaasist silla ning nüüd nad plaanivad ehitada esimese läbipaistva silla.

Hunani provintsis asuv mäestik andis oma ilusate vaadetega inspiratsiooni filmi Avatar tegijatele ning nüüd soovivad kohalikud veelgi kaunist loodust ära kasutada, vahendab Daily Mail.

Uus sild luuakse sellisena, et see sulandub ühte Zhangjiajie mägedega. Läbipaistev jalakäijatesild läheb maksma 4,7 miljonit eurot. Ehitamisel kasutatakse peegelduvat roostevabaterast ja põrand tehakse mustast kivist, mis märjaks saades muutub peegelduvaks.

Seega sild peegeldab ümbrust ning tekitab illusiooni justkui see oleks läbipaistev. Müstilisuse lisamiseks ümbritsevad rada ka spetsiaalsed veepritsid, mis tekitavad mägede vahele ka kerge udupilve.

Sild koosneb mitmest osast ja ühel osal on tõepoolest ka 100 protsenti klaasist põrand, millel kõndimine sobib vaid tõeliselt kartmatutele. Sinna lähedale ehitatakse ka väike kolmetoaline hotell, kus soovijad saavad otse voodist nautida imelisi vaateid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles