Poeet lahkab poliitikat

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Kaus arutleb Pärnus poliitika olemuse üle.
Jan Kaus arutleb Pärnus poliitika olemuse üle. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sel kolmapäeval, 2. märtsil kl 18 arutleb J. Barbaruse nimelises kontrakultuuri keskuses poliitika ja poeesia ühiste joonte üle kunagine Eesti kirjanike liidu juhatuse esimees Jan Kaus.

“Uurime, kas poliitikal ja poeesial on sarnaseid tunnuseid, mis neid ühendab või lahutab. Mida poliitik ja poeet kogukonnale loovad?” tutvustas keskuse inimhingede insener Tooma F. Aru. “Neid ja veel teisigi küsimusi lahkame koos Jan Kausiga. Vahetult enne valimisi on sellised küsimised „millegi järele“ olulised. Peale konkreetsete küsimuste saab tutvuda Jan Kausi loomingu ja tegemistega.”

Kaus oli aastail 1998-2001 ja 2007-2010 kultuurilehe Sirp toimetaja. 2004-2007 oli ta Eesti kirjanike liidu juhatuse esimees. Ta on ka Tallinna rahvusvahelise kirjandusfestivali korraldaja ja underground-ansambli Dreamphish basskitarrist.

Ta on kirjutanud neli luuleteost, kolm novellikogu ja kolm romaani, tegelnud hulgaliselt tõlkimise ja autorite tekstide toimetamisega.

Üritus on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles